Slik lager du ekte meksikansk fisketaco

Slik lager du ekte meksikansk fisketaco

Tacoen er et fast innslag hos de fleste, og da er det fint med litt variasjon! Hvorfor ikke bli inspirert av Mexico, tacoens hjemland? Her er det like vanlig å bruke fisk og sjømat, som kjøtt. Prøv disse oppskriftene!

I utgangspunktet passer de fleste typer fiskefilet til tacoen, men laks, ørret og torsk er helt klart favoritter blant barna. 

Fiskefilet er enkelt og raskt å tilberede, og går faktisk raskere enn kjøtt. Kjøp dem skinn- og benfrie og skjær dem i grove terninger.

 

Mange typer fisk, som laks og torsk, tar godt til seg smaker. Dette gjør at de passer perfekt i tacoen! Mange typer fisk, som laks og torsk, tar godt til seg smaker. Dette gjør at de passer perfekt i tacoen!

Fisken trenger kun stekes i 2 minutter med tacokrydder og olivenolje. Du trenger ikke tilsette vann som i taco med kjøttdeig, men skvis gjerne litt limesaft over fisken for ekstra saftig og smakfullt resultat. Deilig og friskt!

Det diggeste tacotilbehøret

Det diggeste tacotilbehøret

Tacoen kan varieres på utallige måter med tilbehør og topping. Hva med å bytte ut ferdigtaco med hjemmelaget? Lag hjemmelaget mangosalsa, guacamole, tacosaus og lefser helt selv - her er tilbehøret du må ha til taco!

Sprøstekte fiskepinner med tacosmak

Hva med å lage hjemmelagede, sprøstekte fiskepinner med tacosmak? Bland tacokrydderet med brødsmulene som du panerer fisken med.

Stek fisken i pannen og fyll fiskepinnene i tacolefser med guacamole, rømme, salat, vårløk og et dryss koriander.

De sprøstekte fiskepinnene kan du også servere i tacotubs! De sprøstekte fiskepinnene kan du også servere i tacotubs!

Barn er spesielt glad i fiskepinner, men mange synes fisken blir enda bedre når det er stekt i tacokrydder.

Emblem
Alle de typiske tacosmakene som lime, koriander, avokado, salat og tomat passer perfekt sammen med sjømat.

Litt sunnere og smakfulle varianter

Du kan også eksperimentere med tilbehør i mange andre spennende nyanser! Hva med å prøve babyspinat i stedet for salat, og fetaost og ricotta i stedet for vanlig gulost?

Hvis nytt tilbehør gir mersmak kan du prøve knasende sprø rødkål. Revet gulrot er også en fargeklatt som er supergodt i taco!

Eventuelt kan du kombinere både rødkål og gulrot og lage en finstrimlet råkostsalat. Topp salaten med en syrlig touch, og lag en dressing av lime, olivenolje og frisk koriander. Nydelig!

Sjømat passer godt til friske smaker! Prøv å blande inn i rømme, creme fraiche eller kesam Sjømat passer godt til friske smaker! Prøv å blande inn i rømme, creme fraiche eller kesam

Salsaen er en viktig innslag i tacomåltidet og det finnes mange eksotiske varianter og måter å variere en salsa på. Har du prøvd mangosalsa med chili og koriander? Kjempegodt og friskt tilbehør til fisketaco! Husk også guacamolen - det er kjapt og enkelt å lage selv.