Hjemmelaget guacamole

Ekte, hjemmelaget guacamole til fredagstacoen eller som dipp til nachochips. Salt og lime gir avokadoen masse smak. Liker du en sterk guacamole kan du tilsette litt finhakket rød chili. I Mexico har man også gjerne hakket tomat i, kun kjøttet.
Hjemmelaget guacamole

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Tips!

Avokadoen er moden når den gir litt etter ved et lett trykk. Er den for hard blir det vanskelig å mose den, og smaken er ikke på sitt beste.

Slik gjør du

  1. Del avokadoene, fjern steinen og skrap ut kjøttet.
  2. Mos avokadokjøttet med en gaffel og bland inn limesaft og finhakket hvitløk.
  3. Smak til med salt og rør inn koriander om ønskelig.
  4. Dekk til overflaten med plastfilm (trykk plastfilmen helt ned på overflaten slik at det ikke er noe luft i mellom) og la guacamolen hvile i kjøleskapet frem til servering. Tips: Legg avokadosteinen i guacamolen, da beholder den sin fine grønnfarge.