Det diggeste tacotilbehøret

Det diggeste tacotilbehøret

Tacoen kan varieres på utallige måter med tilbehør og topping. Hva med å bytte ut ferdigtaco med hjemmelaget? Lag hjemmelaget mangosalsa, guacamole, tacosaus og lefser helt selv - her er tilbehøret du må ha til taco!

Ost på tacoen

Bytt ut revet gulost med cheddarsaus, smuldret feta eller moden cheddar. Eller hva med å prøve ricotta? En mild og fin ferskost som passer perfekt for å balansere en hot salsa.

Smeltet cheddarsaus er deilig både som dipp til tortillachips og topping til taco!

Mangosalsa

En hjemmelaget salsa av mango som passer veldig godt til taco. Tilsetter du litt finhakket rødløk i tillegg passer den også godt til kylling og laks.

Mango eller kiwisalsa er perfekt tilbehør til en meksikansk fisketaco!
Slik lager du ekte meksikansk fisketaco

Slik lager du ekte meksikansk fisketaco

Tacoen er et fast innslag hos de fleste, og da er det fint med litt variasjon! Hvorfor ikke bli inspirert av Mexico, tacoens hjemland? Her er det like vanlig å bruke fisk og sjømat, som kjøtt. Prøv disse oppskriftene!

Hjemmelaget tacosaus

Tacosaus er et must til taco. Hva med å lage den selv?  Kutt tomatene i store biter så får du en god chunky salsa.

Hjemmelaget hvetetortilla 

Hjemmelaget tacolefse setter en ekstra spiss på fredagstacoen. Denne oppskriften er god og enkel å lage. 

Lompene du ikke spiser kan fryses og smaker godt til wraps eller som pizzabunn. Lefsene kan du også fylle med kremost og pålegg, da får du et deilig lunsjmåltid.

Bønner

Ulike bønnestuinger er en mettende og god topping til både kjøtt og fisk. Barbecuebønner og chilibønner tilfører ekstra smak, og er også litt sunnere. Både røde og brune bønner er også som skapt for taco. Med sin milde og kremete smak, er det kun litt tacokrydder som bidrar til skikkelig tex-mex følelse.

Slik gjør du:

  1. Hell av laken som bønnene ligger i, sleng dem i en gryte med vann og tacokrydder.
  2. Varm opp på svak varme, og la det hele tykne. 

Mais- og chilisalsa

Både mais og chili er must haves i taco. Denne komboen er superenkel og lages raskt.

Syltet jalapeños

Hvis taco er et fast innslag er et godt tips å sylte dine egne jalapeñoringer. Disse blir bare bedre jo lenger de får stå.

Guacamole 

Guacamole er selvskreven som tilbehør i det meksikanske kjøkken, men passer også utmerket til sommerens grillretter og selvfølgelig taco.

5 tips til guacamolen

5 tips til guacamolen

Hva får du hvis du moser avokado, tilsetter limesaft og finhakket løk? Deilig guacamole selvfølgelig. Her er 5 tips som løfter guacamolen til nye høyder!

Pico de gallo

Hjemmelaget salsa fresca, også kalt pico de gallo, er ekte meksikansk, frisk tomatsalsa. Kjempegodt til taco, men også til grillet biff. 

Her er det viktig at du bruker smaksrike tomater. Salsaen kan godt stå en liten stund slik at smakene får satt seg.