Smart og god mat til biltur

Smart og god mat til biltur

Tips til mat dere kan spise i bilen? Med litt planlegging kan du ta med både god og sunn mat på biltur, og dere slipper å kjøpe dyr og usunn mat langs veien. Her er noen tips til mat og drikke som kan være lurt å ha med på bilferien.

Skal du på bilferie i sommer? Da har du mye å glede deg til. Ikke bare har du muligheten til å oppdage lokale matskatter, du kan også kose deg med vakre fergeturer og smakfulle rastestopp i den vakre norske naturen.

Her er våre tips til snacks og mat som er perfekt å ha med seg i bagasjen.

Grove wraps passer perfekt til bilturen. De er enkle å spise, og metter godt. Grove wraps passer perfekt til bilturen. De er enkle å spise, og metter godt.
Dropp plastbestikket når du skal ut på tur i sommer. Ta heller med dere bestikk av tre, som du finner hos MENY.

Nistekurv til lunsj

«Uten mat og drikke, duger helten ikke», sies det. Ordtaket er gjerne brukt i forbindelse med turer i fjellet, men gjelder til de grader også for lengre bilturer. Alle som har vært på biltur vet at det kan være en prøvelse, både for de i forsetet og de i baksetet. En sunn og mettende lunsj bidrar til å holde alle i bilen opplagte og fornøyde.

Lag mat i forveien hjemme

Pakk med dere grove pizzasnurrer med pesto og bacon, grove wraps med kylling og avokado, grove muffins med ost og skinke eller lag en frisk pastasalat. Oppskriftene finner du her: 

Pizzasnurrene er laget med grovt mel og havrekli. Det gjør de både sunnere og mer mettende! Pizzasnurrene er laget med grovt mel og havrekli. Det gjør de både sunnere og mer mettende!

Kjekt å ha til bilturen:

Wraps og sandwicher

Påsmurte baguetter, brødskiver og fylte lefser går fort å lage, og kan fint lages kvelden før for å spare tid. Bruk grove baguetter, brød og lomper så holder dere dere lengre mett. Fyll med godt pålegg og grønnsaker, og pakk det inn i aluminiumsfolie.

Matpakkevennlig pålegg 

Selv to svette grove brødskiver med ost kan smake himmelsk, men ofte smaker magert kjøttpålegg, leverpostei og fiskepålegg som makrell i tomat friskere i matpakker som er laget dagen i forveien.

Smør grove brødskiver med leverpostei, toppet med bacon for ekstra god smak. Smør grove brødskiver med leverpostei, toppet med bacon for ekstra god smak.
Wraps og sandwicher – enkel sommermat

Wraps og sandwicher – enkel sommermat

Et måltid i parken, på stranden eller på tur i skogen kan gjøres enkelt. Et par gode wraps eller sandwicher kan lages på få minutter, og er enkelt å ha med i sekken eller piknikkurven. Se våre tips og oppskrifter!

Sunn snacks

Det er ikke alltid like lett å finne sunne og gode mellommåltider på de mange bensinstasjonene langs bilveien. Begynner magen å rumle, er det godt å ha frukt og snacks lett tilgjengelig. Å gå for litt sunnere snacks bidrar i tillegg til å holde blodsukkeret stabilt, noe som igjen kan bety roligere stemning i baksetet. 

Lag hjemmelaget energibar og grove søte kjeks, stek opp havrevafler som du steker opp på forhånd og pakk med dere beger med blåbær, minigulrøtter, snackspaprika og oppskåret frukt. Oppskriftene finner du her:

Kutter du opp frukten spiser både voksne og barn mer! Kutter du opp frukten spiser både voksne og barn mer!

Noe godt å drikke

Selv om du sitter stille i en bil er det viktig å få i seg væske. Dropp brusen og ta heller med dere flasker med vann. På denne måten blir hverken store eller små dehydrerte, og du unngår kvalme og overaktive barn som resultat av litt for mye brus.

Smoothie er også fint å ha med seg på tur. Da får du i tillegg påfyll av energi.

Kjører dere forbi en MENY-butikk? Hos oss finne du alt dere trenger til bilturen, fra ferdige retter som brokkolisalat og lasagne, til boller og salatbar.

Handle varm mat på veien 

Selv om det er en fordel å ta med seg nistemat hjemmefra, trenger du ikke handle all mat for hele ferieturen på forhånd.

Mange MENY-butikker ligger langs populære veistrekninger og her kan dere kjøpe nystekte og varme fiskekaker, kyllingklubber, karbonader, lasagne og mer i ferksvaredisken. 

Lurer du på om det ligger en MENY-butikk på veien dit dere skal?