Wraps og sandwicher – enkel sommermat

Wraps og sandwicher – enkel sommermat

Et måltid i parken, på stranden eller på tur i skogen kan gjøres enkelt. Et par gode wraps eller sandwicher kan lages på få minutter, og er enkelt å ha med i sekken eller piknikkurven. Se våre tips og oppskrifter!

Wraps og sandwicher er enkel mat som er perfekt på farten. Her trenger du ikke ha med grill, bestikk eller tilbehør - alt er klart til å nytes når sulten melder seg, uansett hvor du er. Enklere blir det ikke! 

Bruk det du har i kjøleskapet

Både wraps og sandwicher kan du fylle med akkurat det du selv ønsker, og variere i det uendelige. Hvorfor ikke bruke opp restene fra middagen eller det du har av grønnsaker? 

Har du aioli, coleslaw, salsa eller dressing for hånden, får du lett en smaksrik og spennende wrap av det du finner i kjøleskapet. 

Bruk det du har i kjøleskapet til å lage spennende wraps! Bruk det du har i kjøleskapet til å lage spennende wraps!

Har du alt du trenger?

Wraps med kylling og mango

Smaksrik kyllingwrap med avokado er sunt og godt! Med frisk mango, grove wraps og saftig kylling er dette en wrap som passer både store og små.

Topp med frukt for litt ekstra smak av sommer. Jordbær i skiver, bringebær eller mangosalsa passer utmerket i kyllingwrappen.

Prøv en av disse oppskriftene:

Dårlig tid? Kyllingwraps i en fei:

Emblem
Restene fra grillmiddagen passer perfekt i en wrap eller en sandwich. Grillribbe, pulled pork kylling, pølser og biff er super restemat!

Kjøttfri wrap full av smak

Enten du vil kutte ned på kjøttinntaket eller vil ha en helt vegansk diett, kan man enkelt lage smakfulle og mettende wraps. Det finnes mange gode kjøtterstatninger på markedet, eller fyll på med bønner og linser. 

Prøv også disse oppskriftene:

Med ferdiglaget aioli, tzatziki, coleslaw eller chipotlemajones legger du en smaksrik og deilig base for alt pålegg i både wraps og sandwicher.

Smakfulle wraps med fisk

Fisk som laks og ørret passer godt i en wrap. Liker fisken best varm, kan både wraps og sandwicher varmes på en engangsgrill. Pakk de inn i aluminiumsfolie og legg de på grillen - kjapp og enkelt! 

Flere wraps med fisk:

Spennende sandwicher

Sandwich, påsmurte baguetter, smørbrød og toast er enkle å ha med seg og en favoritt både til frokost, lunsj og kvelds. 

Lyst på toast på tur? Smør den ferdig, pakk den inn i aluminiumsfolie og legg den på grillen. Kjapt, enkelt og veldig godt.

Klassisk club sandwich

Club sandwich er en klassiker til lunsj! Saftig kyllingbryst med tørrsaltet bacon, ruccola, majones, sennep og tomater lagvis mellom tre skiver toastbrød er en sikker vinner. En smakfull klassiker det er vanskelig å gå lei av.

Wraps og sandwicher er kjempegodt på grillen. Ta med en engangsgrill på stranden og nyt et varmt måltid.

B.L.T - Bacon, lettuce, tomato

BLT-sandwich - en amerikansk klassiker! Dette klassiske amerikanske ostesmørbrødet er erfekt som en mettende lunsj eller lett middag.

Prøv også en kjøttfri variant:

Banh mi - vietnamesisk sandwich

Denne vietnamesiske sandwichen kalles Banh mi og er en trendrett som kommer i mange varianter.

En baguette fylt med sterke, søte og syrlige smaker som garantert ikke vil skuffe. Pulled pork, rester fra grillribbe eller spareribs passer perfekt i denne sandwichen.

Du ikke trenger bruke vanlige brødskiver eller baguetter når du skal lage sandwich. Hvorfor ikke prøve en smaksrik focaccia eller spennende brioche pretzel-pølsebrød?

Prøv noe annet enn brødskiver:

Sommerlige smaker med frukt og bær

Søt og frisk frukt og bær passer godt i både sandwich og wraps. Prøv for eksempel eple til pulled pork, pulled oumph eller barbeque-marinert kylling. Jordbær og melon passer perfekt med brie og spekeskinke.