Enkel og god turmat

En ekstra lang tur krever ekstra god mat. Her finner du maten som bør være med i sekken, gode tips samt oppskrifter på turmat til turer både med og uten primus eller åpent bål. Uansett om du er på tur den nære skogen eller på fjellet er det lurt å ha med turmat i sekken.

Turmat uten bål eller primus

Lag maten hjemme på forhånd, så du enkelt kan nyte et godt måltid midt i skogen. Du kan både ha med deg varm og kald mat - termosen kan brukes til mer enn bare kakao og pølser. Hvorfor ikke ha suppe eller en god gryte på termosen? Perfekt til kalde turdager!

Ikke tid til å lage? Enkel mat til turen:

Emblem
Lag pisket krem på tur! Ha fløte på et tomt syltetøyglass, og rist det rett før servering. Husk å ikke fylle glasset helt opp med fløte, slik at kremen har plass til å utvide seg og bli luftig.

Hjemmebakt i tursekken

Skal du på tur i helgen? Da kan du bake noen gode, fylte horn, snurrer eller saftige muffins. Disse passer perfekt på tur, og er enkle å spise uansett hvor du måtte befinne deg.

Mat på bål eller grill

 Å lage et bål er koselig, og med grilling blir selv den enkleste maten tryllet om til deilige retter! Pølser er enkelt å grille, men hvorfor ikke prøve ostesmørbrød på bålet? Pakk inn ostesmørbrød i aluminiumsfolie og legg det på glørne i noen minutter på hver side. Enkelt og godt!

Husk å steke pinnebrødene over glørne. Steker du dem over åpen ild, vil pinnebrødet bli svartbrent.

Ut på tur? Gode tips til den beste bålkaffen

Søte desserter på tur

En søt avslutning på måltidet, eller litt ekstra motiverende snacks underveis? Kjeks, kvikk-lunsj og energibarer er perfekt når man er sliten, og de er enkle å lage selv.

Lag banansplitt på bål! Lag et snitt i en banan, fyll med sjokolade og nøtter og pakk inn i folie. Varm på bålet i ca 5 minutter.