Enkel turmat

En ekstra lang tur krever ekstra god mat. Her finner du maten som bør være med i sekken, gode tips samt oppskrifter på turmat til turer både med og uten primus eller åpent bål. Uansett om du er på tur den nære skogen eller på fjellet er det lurt å ha med turmat i sekken.

Hyttemat uten stress 

Det er mange fordeler med å lage enkle gratenger, supper og gryteretter, og på en hytte er det utvilsomt en fordel at det ikke blir alt for mye oppvask. 

Turmat uten bål eller primus

Dersom du ikke skal tenne bål anbefaler vi gode sandwicher, wraps eller middagsrester som kan holdes varme på termos. Lag en ekstra stor porsjon med suppe eller gryte som du kan ha med på tur neste dag. Wienerpølser kan også holdes varme på termos.

Ikke tid til å lage? Kjøp ferdig påsmurt lunsj

Mat på bål eller grill

 Å lage et bål er koselig, og med grilling blir selv den enkleste maten tryllet om til deilige retter! Pølser er enkelt å grille, men hvorfor ikke prøve ostesmørbrød på bålet? Pakk inn ostesmørbrød i aluminiumsfolie og legg det på glørne i noen minutter på hver side. Har du primus kan du også steke egg eller pannekaker, ta med røre på en flaske i sekken.

Husk å steke pinnebrødene over glørne. Steker du dem over åpen ild, vil pinnebrødet bli svartbrent.

Hjemmebakt i tursekken

Skal du på tur i helgen? Da kan du bake noen gode, fylte horn, snurrer eller saftige muffins. Disse passer perfekt på tur, og er enkle å spise uansett hvor du måtte befinne deg.

Ut på tur? Gode tips til den beste bålkaffen

Søt snacks og bakst

Noe søtt hører ofte med på tur, det gir både energi og glede. Se oppskrifter på hjemmebakte boller, våre beste vafler, litt sunnere kjeks og energibarer.