Enkel sommermat som smaker i varmen

Enkel sommermat som smaker i varmen

Når det er varmt og fint vær vil vi ikke stå inne på kjøkkenet, men likevel er det viktig å få i seg både mat og drikke i solsteken. Få tips til rask og enkel mat som smaker i sommervarmen.

Har du et par enkle oppskrifter for hånden, har du raskt tilgang til lett mat i sommervarmen.

1. Salt spekemat

Uansett om du skal trylle sammen en kjapp middag, lage turmat eller servere snacks til gjestene, er spekemat helt genialt i sommervarmen. Det er kjapt å tilberede, smaker godt på varme dager og metter lenge.

Server et klassisk spekefat med et utvalg spekeskinke, eggerøre, aioli, rømme, godt brød og smør - en sikker vinner til både lunsj og middag.

Spekeskinke er også deilig å snurre rundt frukt, asparges eller biter av ost som manchego, som små tapasretter. Spesielt spekeskinke og jordbær er en fantastisk kombinasjon.

Spekemat passer også ypperlig til salater. Bruk deilig spekeskinke som hovedingrediens, eller som enkelt tilbehør til en frisk sommersalat.

Servere spekemat? Prøv en av disse oppskriftene: 

Handler du inn et helt fenalår eller spekeskinke, er du sikret snacks og lettvintmat hele sommeren.

2. Lett grillmat

Grillmat hører sommeren til, men i varmen er det kanskje ikke tung mat som grillede kjøttstykker som frister mest. Da er det fint at det er mye mer enn koteletter og pølser som kan grilles! 

Laks på grillen

Laks på grillen er populært i sommervarmen, og med god grunn! Den passer like  godt til lette måltider som større middager, og kan enkelt smakssettes med det meste av krydder og marinader. I tillegg er den rask å tilberede - den trenger bare 3-4 minutter på hver side på grillen. 

Slik griller du laks

Slik griller du laks

Laks på grillen er sunt, godt og veldig enkelt. Vi gir deg tipsene for perfekt grillet laks, både direkte på grillen, i aluminiumsfolie, på engangsgrillen og på grillspyd.

Frukt og grønnsaker på grillen

Det meste kan grilles, også frukt og grønnsaker! Lag et lett grillmåltid med dine favorittgrønnsaker på grillspyd eller pakket i folie - eller prøv noe helt nytt! Hva med grillet hjertesalat eller spisskål?

Andre grønnsaker som passer perfekt på grillen er asparges, aubergine, maiskolber, gulrøtter og portobellosopp. Her er mulighetene mange! 

Grillet ananas passer godt som tilbehør til storfe eller kylling, eller som dessert.

4. Skalldyr

Selv om nesten alt av sjømat har sesong på vinterstid, forbinder vi ofte skalldyr som blåskjell og krabber med sene sommerkvelder og lett sommermat.

Server enten skalldyr med godt brød, majones og aioli til, eller lag enkle retter med skalldyr. 

Krabbesmørbrød med krabbeskjell

Kjøp ferdig rensede, fylte krabbeskjell i fiskedisken og server dem med enkelt tilbehør, eller spis på farten som de er med en skje. Enkelt og utrolig godt! 

Enkel pasta med blåskjell

By på et enkelt pastamåltid med nydampede blåskjell, hvitvinsaus, cherrytomater og sukkererter. Like perfekt på en hverdag du har lyst til å unne deg noe ekstra godt som når du vil imponere gjester.

5. Wraps og burritos

Wraps er både enkelt, velsmakende og kan fylles med det meste. De kommer i mange varianter og er lett mat som smaker i solsteka.

Prøv wraps med ferdigstekt kylling, avokado og mango som toppes med en enkel dressing. Nyt den som den er, eller varm opp kyllingen om du vil ha et varmt måltid. 

6. Gode ostesmørbrød

Når du vil tilbringe dagen ute i solen og kun ha en liten og enkel middag på kvelden, da er ostesmørbrød og toast et godt tips. 

Lag et ostesmørbrød med sommerens jordbær, balsamico og basilikum - en toast som virkelig smaker av sommer!