Enkel sommermat som smaker i varmen

Enkel sommermat som smaker i varmen

Når det er varmt og fint vær vil vi ikke stå inne på kjøkkenet, men likevel er det viktig å få i seg både mat og drikke i solsteken. Få tips til rask og enkel mat som smaker i sommervarmen.

Har du et par enkle oppskrifter for hånden, har du raskt tilgang til lett mat i sommervarmen.

Spekemat og eggerøre

Uansett om du skal trylle sammen en kjapp middag, lage turmat eller servere snacks til gjestene, er spekemat helt genialt i sommervarmen.

Den tradisjonelle spekematmiddagen har salat, potetsalat, rømme og eggerøre som tilbehør. Den tradisjonelle spekematmiddagen har salat, potetsalat, rømme og eggerøre som tilbehør.

Handler du inn et helt fenalår eller spekeskinke, er du sikret snacks og lettvintmat hele sommeren. 

Spekeskinke er også deilig å snurre rundt frukt, asparges eller biter av ost som manchego, som små tapasretter. Spesielt spekeskinke og jordbær er en fantastisk kombinasjon.

Asparges, jordbær, spekeskinke og balsamico er en nydelig kombinasjon. Asparges, jordbær, spekeskinke og balsamico er en nydelig kombinasjon.
  • Oppskrift på ovnsbakt asparges med spekeskinke og jordbær her

Spekemat er ypperlig til salater. Enten som en ingrediens, eller som tilbehør til en enkel sommersalat.

Denne sommerlige pastasalaten er enkel å lage med fetaost, grønn pesto og tomat. Ha gjerne i kylling, spekeskinke og oliven også. Denne sommerlige pastasalaten er enkel å lage med fetaost, grønn pesto og tomat. Ha gjerne i kylling, spekeskinke og oliven også.

Grillmat 

Grillmat hører sommeren til, og nordmenn griller mer enn noen gang. Men i varmen er det kanskje ikke tung mat som grillede kjøttstykker som frister mest, da er det fint at det er mye mer enn koteletter og pølser som kan grilles. 

Laks på grillen er populært i sommervarmen. Det er lett og sunt, og går raskt å lage.

Først pensler du fisken og risten med olivenolje. Legg laksen på smurt folie eller med skinnsiden ned. Grill i ca. 3-4 minutter på hver side.

Prøv en av disse gode oppskriftene: 

Slik griller du laks

Slik griller du laks

Laks på grillen er sunt, godt og veldig enkelt. Vi gir deg tipsene for perfekt grillet laks, både direkte på grillen, i aluminiumsfolie, på engangsgrillen og på grillspyd.

Alt kan grilles

Det meste kan grilles, også frukt og grønnsaker. Hjertesalat er noe som egner seg godt på grillen, og en tilbehørssalat trenger ikke inneholde mye mer enn det.  Pensle med litt olje før du legger den på grillen, krydre med salt og pepper og server med dressing.

Grillet hjertesalat med "mormordressing" av fløte, sitronsaft og urter. Grillet hjertesalat med "mormordressing" av fløte, sitronsaft og urter.

Grillet ananas kan også serveres som tilbehør til storfe eller kylling, eller som dessert. Annen frukt og grønt som egner seg på grillen er asparges, squash, tomat, sitron, hvitløk, nektariner og melon. 

Skalldyr 

Selv om nesten alt av sjømat har sesong på vinterstid, forbinder vi ofte skalldyr som blåskjell og krabber med sommeren.

Blåskjell er ikke så komplisert som mange tror.

Fylte krabbeskjell er fastfood på sitt aller beste, og er sunn middag servert på få minutter.

Her har vi blandet krabbekjøttet med aioli, sweet chili og sitronsaft, og hatt blandingen på loff med litt grønn salat. Her har vi blandet krabbekjøttet med aioli, sweet chili og sitronsaft, og hatt blandingen på loff med litt grønn salat.

Kjøp ferdig rensede og fylte krabbeskjell i fiskedisken og server dem med enkelt tilbehør, eller spis på farten som de er med en skje.

Krabbe smaker godt sammen med loff, sitron og majones:

Grove wraps

Wraps er både enkelt, velsmakende og næringsrikt. De kommer i mange varianter og er lett mat som smaker i solsteka.

Smør rømme og salsa i grove wraps. Topp med strimlet kylling, mango, avokado og grønnsaker. Smør rømme og salsa i grove wraps. Topp med strimlet kylling, mango, avokado og grønnsaker.

Har du lyst på en lett rett som metter, kan vi anbefale grove wraps med kylling, avokado og mango, og en enkel dressing. Avokado smaker godt med kylling, og mango gir sødme og god smak til retten. 

  • Oppskriften på kyllingwraps med avokado og mango her

Ostesmørbrød

Når du vil tilbringe dagen ute i solen og kun ha en liten og enkel middag på kvelden, da er ostesmørbrød et godt tips. Vi har laget et luksuriøst ostesmørbrød med god brie og sesongens nydelige jordbær. 

Lag på lag med god ost, søte bær, balsamico og basilikum. Lag på lag med god ost, søte bær, balsamico og basilikum.

Gjør det enkelt for deg selv og la kjøkkenet stå i fred. Gå heller ut og nyt sommeren!