Ta en kjøttfri dag i julen

Ta en kjøttfri dag i julen

Kjøttfrie middagstips til førjulstiden, den store julemiddagen og i romjulen.

Har du lyst på en kjøttfri middag som smaker av jul, eller har du en vegetarianer i familien? Hos oss finner du alt du trenger for å lage både gode juleretter og hverdagsmiddager uten kjøtt.

VegMe er en serie med ferske og smakfulle veganske produkter som vil falle i smak uansett hvor mye eller lite du er opptatt av å spise kjøttfritt.

Hverdagsmiddag med smak av jul

For å komme i ordentlig julestemning, er det lov å tyvstarte med de gode julesmakene allerede i førjulstiden. I førjulstiden liker André Johansen, ferskvaresjef på MENY Sørlandsparken, å servere vegetarboller med julesaus. 

- Her får du den tradisjonelle smaken av jul på en ny og utradisjonell måte. Denne oppskriften er rett og slett en innertier for både store og små, og passer like godt til hverdags i førjulstiden, som i romjulen eller til den store julemiddagen, forteller André. 

- Server med tradisjonelt juletilbehør eller smørdampede grønnsaker, rørte tyttebær og kokte poteter. 

  • Oppskriften på VegMe-boller med julesaus finner du her

Vegetarboller med julesaus er en innertier for store og små. Vegetarboller med julesaus er en innertier for store og små.
Slik lager du kjøttfri nøttestek

Slik lager du kjøttfri nøttestek

Vegetarisk nøttestek har blitt svært populært for vegetarianere og veganere....

En annen hverdagsfavoritt er falaffel med julens grønnsaker. Sammen med byggryn, rosenkål, aspargesbønner, tranebær og gresskarkjerner blir dette et fristende julemåltid, perfekt til førjulstiden! 

  • Oppskriften på falaffel med julens grønnsaker finner du her

Falaffel med julens grønnsaker. Falaffel med julens grønnsaker.

En god burger er aldri feil. Denne rødbetburgeren med aspargesbønner og rødkål minner litt om jul, og er et godt middagstips til førjulstiden, eller om du ønsker noe litt lettere innimellom julens store festmåltider. Oppskriften finner du her!

Den store julemiddagen

Om du er vegetarianer, veganer eller bare ønsker en kjøttfri julemiddag, er dette julemiddager som virkelig er vel verdt å prøve! Her får du julens beste tilbehør, som kålrotstappe, mandelpoteter og rødkål, i kombinasjon med kjøttfrie alternativer som nøttestek og vegisterkaker.

Innbakt nøttestek

Nøttestek er vegetarianernes julemat nummer én, og denne smaker godt til alt av tradisjonelt tilbehør. Denne oppskriften på innbakt nøttestek er saftig og full av herlige smakskombinasjoner!

  • Oppskriften finner du her

Vegsiterkaker med julens tilbehør

Et enkelt og raskt kjøttfritt alternativ til kalkunmiddagen er vegisterkaker med rosenkål og perlepoteter.

  • Oppskriften finner du her

Vegisterkaker med rosenkål og perlepoteter er et godt og kjøttfritt alternativ til kalkunmiddagen. Vegisterkaker med rosenkål og perlepoteter er et godt og kjøttfritt alternativ til kalkunmiddagen.

Kjøttfri vri på pinnekjøttmiddagen 

Liker du tilbehøret til pinnekjøtt, men ønsker en kjøttfri middag? Da er denne kjøttfrie varianten av pinnekjøtt med kålrabistappe og mandelpoteter perfekt! 

Tre biter av din favoritt-kjøtterstatning på grillspyd, og stek dem sammen med olje, salt, pepper, smør, laurbærblad og smuldret grønnsaksbuljong, på middels varme i ca. 10 minutter. Server med klassisk tilbehør til pinnekjøtt.

  • Oppskriften finner du her 

Vegetar "pinnekjøtt" med kålrabistappe og mandelpoteter. Vegetar "pinnekjøtt" med kålrabistappe og mandelpoteter.

Vegetarkarbonader med fiken og rødkål

Epler, fiken og rødkål er for mange selve smaken av jul. Sammen med vegetarkarbonader blir dette en julemiddag som fort kan bli en julefavoritt for hele familien.

  • Oppskrift på en kjøttfri julemiddag her.

Kjøttfri julemiddag med vegetarkarbonader. Kjøttfri julemiddag med vegetarkarbonader.

Vegisterkaker med rødkål, eple og aprikos er en kjøttfri versjon av den klassiske ribbemidagen. 

  • Oppskriften finner du her

En kjøttfri versjon av den klassiske ribbemidagen! En kjøttfri versjon av den klassiske ribbemidagen!