Ta en kjøttfri dag i julen

Etter dager med relativt tunge kjøttmiddager, skal du ikke se bort fra at kroppen kan tenke seg et lettere måltid eller to. Og selv ihuga kjøttetende kan vente seg en overraskelse med våre velsmakende og kjøttfrie oppskrifter.

Har du lyst på et kjøttfritt måltid som smaker av jul, eller har du en vegetarianer i familien? Hos MENY finner du alt du trenger for å lage gode juleretter uten kjøtt. Alle MENY-butikkene tilbyr blant annet Oumph! – et soyaprodukt med kjøttaktig smak og konsistens. Når våre kunder får smake på produktet får vi ofte spørsmålet: ”Hæ – er ikke dette kjøtt?”. Så har du ikke prøvd det, har du noe godt i vente.

Hva med å prøve for eksempel Pinne-Oumph! med kålrabistappe og mandelpoteter i stedet for pinnekjøtt.


Lag stuinger og ”medisterkaker”

Alle MENY-butikkene tilbyr også bønner, linser, gryn og kikerter, i tillegg til Oumph!, som alle er svært proteinrike, sunne og dyrevennlige. Mange tenker ofte på hummus når vi snakker om moste kikerter. Men moste kikerter kan være et velsmakende alternativ til julematen. Kikertstuing passer bra til all slags julemat, og er enkelt å lage. Bønner og linser kan brukes som de er i salater.

Bønner og linser er også geniale til burgere og kaker ved å lage en mos hvor man tilsetter ulike krydder for å sette ønsket smak til retten.

Du kan for eksempel lage bønnekaker (istedenfor medisterkaker), ved å mose bønner sammen med potetmel, løk, fløte, muskat og andre krydder, og steke på vanlig måte. Eller du kan lage vegisterkaker av hvit ris, blomkål og havregryn og servere med for eksempel rosenkål og perlepoteter. En annen variant er å blande ris sammen med linser og tilsette egg (soyamelk for vegansk) og ulike krydder. Prøv deg frem, og lag noen fantastiske julekaker.

Prøv også disse kjøttfrie juleoppskriftene:

Oumph!-stek
Oumph! med grønn ertepurè og eplesirup
Vegisterkaker med rødkål, eple og aprikos
Vegetarburger med stekt rosenkål, tranebær og kokte poteter
Vegetarburger med rødkål, kokte mandelpoteter og stekte epler