Stort utvalg Svanemerkede produkter hos MENY

Stort utvalg Svanemerkede produkter hos MENY

Du har kanskje sett Svanemerket på utvalgte produkter og lurt på hva det egentlig betyr? Svanemerket er et miljømerke som er vanskelig å få, slik at du som kunde kan være trygg på at du gjør gode valg når du handler. Les mer om Svanemerket og se vårt store utvalg svanemerkede produkter.

Svanemerket finnes på en rekke produkter, alt fra dopapir til tannkrem, vaskemidler, klær, solkrem og stearinlys. Men hvorfor får egentlig utvalgte produkter svanemerket, og hva betyr det egentlig? 

Hva er Svanemerket?

Svanemerket er det offisielle miljømerket i Norden, og brukes på produkter som oppfyller strenge miljø- og klimakrav. Det ble først innført i 1989, og er et av verdens mest anerkjente og respekterte merker. 

Målet med svanemerket er å gjøre det enklere å ta mer miljøvennlige valg, og å motivere produsenter til å utvikle og produsere mer bærekraftige produkter. 

Svanemerkets krav er omfattende og vurderer alle ledd i produksjonen, fra råvareutvinning til avfallshåndtering. Noen av de viktigste kravene er for å oppnå merket er:

 • Redusert miljøbelastning
  Svanemerkede produkter skal ha mindre belastning på miljøet enn tilsvarende produkter, det inkluderer hvordan råvarene er innhentet, hvordan produktet er produsert, energibruken i produksjon, samt emballasje og avfallshåndtering.
 • Strenge krav til bruk av kjemikalier
  Svanemerkede produkter må være frie for stoffer som er klassifisert som kreftfremkallende eller giftige for reproduksjon. Også utslipp av miljøskadelige stoffer under produksjonen er strengt kontrollert.
 • Høy kvalitet
  Produkter må oppfylle visse kvalitetskrav for å bli svanemerket. Miljøvennlige produkter skal ikke ha lavere ytelse eller levetid enn konvensjonelle produkter.
 • Resirkulering og avfall 
  Produkter og emballasje bør være lette å resirkulere, og det skal være minimal bruk av emballasje. Det kan det også stilles krav til hvordan produsentene håndterer avfallet. 

Stort utvalg svanemerkede produkter

Hvis du ønsker å ta et miljøbevisst valg, bør du se etter Svanemerket. Du finner det ikke bare på våtservietter, tørkepapir og serveitter, men også lys, tannkrem, solkrem og vaskemidler. 

Emballasjen er alltid merket med Svanemerket, så det skal være enkelt å finne produktene i butikken.

Vi har også merket alle svanemerkede varer med merket i nettbutikken vår, og du kan også søke opp varer med Svanemerket.

Svanemerkede rengjøringsprodukter

Gjør miljøbevisste valg når du skal vaske! Hos MENY finner du oppvaskmiddel, kluter og et stort utvalg vaskemiddel som har Svanemerket. 

Svanemerket personlig pleie

Visste du at du får alt fra deodoranter til sjampo, balsam og body lotion som har Svanemerket? Se det store utvalget av personlig pleie i din lokale MENY-butikk eller her i nettbutikken.

Svanemerket til barna

Både bleier, våtservietter, ammeinnlegg og babyolje får du også med Svanemerket. Husk at du får 2 for 1 på et stort utvalg Libero-bleier hos MENY!

Svanemerket tørkepapir og toalettpapir

Å kjøpe svanemerket tørkepapir eller dopapir, sikrer at papiret du kjøper har brukt resirkulert papir eller råvarer fra bærekraftig skogbruk. Visste du at alle nye papirfibre må kunne spores og komme fra kontrollerte kilder, og minst 70 % av fibrene må komme fra sertifisert skog eller være resirkulert?

Svanemerkede lys og servietter

Pynteting som lys og servietter i freshe farger kan også ha Svanemerket, og dermed kan du enkelt pynte med god samvittighet. I tillegg får du alltid 3 for 2 på et stort utvalg lys og servietter hos MENY. Plukk og miks dine favoritter!

Svanemerkede klær

Visste du at du også får flere klær fra Pierre Robert som også har Svanemerket? Svanemerkede klær innebærer blant annet at det er brukt fibre som enten er økologiske, resirkulerte eller baserte på fornybare råvarer som oppfyller spesifikke miljøkrav.

Batterier og forbruksmateriell med Svanemerket

Du kan få både batterier, engangstallerkner, muffinsformer og kaffefiltre som er Svanemerket. Når man først skal bruke engangsartikler, er det godt man kan velge et mer miljøvennlig alternativ!