Felles miljøinnsats mot plastposer Se video

Felles miljøinnsats mot plastposer

Publisert 16. august 2018 Oppdatert 1. mars 2024
Visste du at for hver pose du kjøper i MENY, går 2 kroner direkte til Handelens Miljøfond, et et eget miljøfond knyttet til plast.

Handelens Miljøfond jobber for å redusere plastforsøplingen, øke gjenvinningen og redusere bruken av plastbæreposer. For hver pose som selges i MENY, går 2 kroner til miljøfondet. 

Fondet deler jevnlig ut pengestøtte til relevante miljøprosjekter. Et eksempel er Rydd Norge, hvor målet er å rydde minst 40 prosent av hele ytre kyst i Norge innen 2023. 

  • Les om miljøprosjekter som har fått støtte her

Gjennom fondet har vi også forpliktet oss til å ta betalt for alle plastposer. Det betyr at MENY-butikkene ikke kan gi ut poser gratis til kunder.

Brett og bruk posen igjen

Handelens Miljøfond står bak Lommeposekampanjen hvor målet er bruke bæreposene om igjen. Mange bruker dem som søpleposer, men de hoper seg likevel raskt opp. Brett dem og bruk dem om igjen! Sammen kan vi nå målet til MENY om 30% reduksjon i plastposer innen 2025, mot 2015. 

- Vi håper at lommeposekampanjen bidrar i kampen mot unødvendig plastbruk, sier Erik Halstensen, miljøansvarlig i MENY.

Brett posen og bruk den igjen

Brett posen og bruk den igjen

Bæreposene hoper seg kanskje opp? Husk å bruke dem om igjen. Da sparer du miljøet og lommeboka. Brett dem, putt dem i lomma og bruk dem igjen: Dette er lommeposen!

Gjenbruk er best!

- Vi anbefaler å bruke gjenbrukspose. Den er en klar miljøvinner om den brukes igjen og igjen. Ikke kjøp flere plastposer enn du trenger, da sparer du både miljøet og lommeboka, avslutter Halstensen.

.

Hjelp! Hvilken pose er best?

Hjelp! Hvilken pose er best?

I valget mellom bæreposer, tenk gjenbruk. Da sparer du både miljøet og lommeboka, i hvert fall bittelitt. I august 2023 økte prisen på plastposen. Mål: Få ned forbruket.