Calzone med ost og skinke

Calzone er en pizza med fyll som er brettet sammen, altså en innbakt pizza. Du kan variere fyllet på samme måte som en vanlig pizza, her er det bare fantasien som setter grenser. Dette er en klassisk oppskrift med ost, skinke og champignon som er enkel å lage og veldig lett å like.
Calzone med ost og skinke

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Pensle toppen av calzonene med sammenvispet egg og strø litt ost over før de settes i ovnen.

Slik gjør du

  1. Løs opp gjæren i vannet i en bakebolle. Ha i resten av ingrediensene og elt til en glatt fin deig. La have til ca. dobbel størrelse (ca. 30 minutter).
  2. Stek champignon og løk i litt smør til løken er gyllen. Tilsett skinke og pizzasaus og stek videre i ca.1 minutt.
  3. Kjevle ut deigen til små runde former. Pensle kantene med sammenvispet egg, legg på fyll og ost på den ene halvdelen og brett den andre halvdelen over. Trykk kantene godt sammen slik at fyllet ikke renner ut under steking.
  4. Stek ved 225 grader i ca. 15-20 minutter.