Langtidsstekt oksestek med sopp, eple og kål

Saftig og mør oksestek passer både til selskap og søndagsmiddag. Denne smakfulle oksesteken, serveres med nydelig tilbehør som sopp, kål og kokte eller ovnsbakte poteter. Potetene kan du la stå i ovnen sammen med oksesteken. Oppskrift også på sjysaus som passer til oksesteken.
Langtidsstekt oksestek med sopp, eple og kål

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Krydre oksesteken med salt, pepper og timian. Brun oksesteken i 1 ss smør i varm stekepanne. Legg så oksesteken i en ildfast form sammen med skrellede og kuttede gulrøtter, løk og vann.
  2. Sett et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet. Steketid kan du variere ettersom hvor god tid du har, jo lengre, jo bedre. Har du hele dagen kan du steke på 80 grader i 8 timer. Du kan også steke på 100 grader i 4 timer. Hvis du ikke har så godt tid kan du steke kjøttet på 150 grader i ca 1,5 time. Uansett skal kjernetemperaturen ikke overstige 70 grader. Da er kjøttet gjennomstekt, men ikke tørt. Hvis du vil ha det rosa skal kjernetemperatur være 65 grader.
  3. La kjøttet hvile mens du lager sausen og steker grønnsaker. Stek sjampinjong, kål og eplebåter raskt i pannen du brunet oksesteken i. Krydre med salt og pepper.
  4. Brun 2 ss smør i en kjele. Ha i melet og fres i 2 minutter. Ha i oksekraften og la koke i 5 minutter. Smak til sausen med salt og pepper.
  5. Server gjerne oksesteken med kokte eller ovnsbakte poteter. Potetene kan du la stå i ovnen sammen med oksesteken.