T-bone steak med whiskeysmør og grillede grønnsaker

T-bone er perfekt på grillen, og består av både ytre- og indrefilet på ben.
T-bone steak med whiskeysmør og grillede grønnsaker

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Krydre steken med salt og pepper. Start med å grille den på høy, direkte varme så den får fin stekeskorpe. Legg den så over på indirekte varme og grill til ønsket stekegrad. La kjøttet hvile i 10 – 15 minutter før servering.
  2. Skjær grønnsakene i skiver, ca 1 cm tykke. Aubergine og squash salter du med litt grovsalt i 10 minutter. Dette for å trekke ut litt av væsken, så de blir grillet og ikke kokt på grillen. Pensle med litt olje - gjerne urteolje, og stek dem raskt på grillen til de får fine sorte linjer. De smaker best om de fortsatt har litt "crunch" i seg.
  3. Bruk en gaffel og stikk hull i potetene. Bak dem i ovn på 200 grader, eller i folie på grillen, til de er møre, ca 1 time. De kan ligge på rist, midt i ovnen.
  4. Del potetene i to og bruk en skje til å skrape ut mesteparten av innmaten. Bland dette med smør, salt og pepper. Fordel så tilbake i skallene. Dryss revet cheddar over og stek i ovnen til osten har smeltet.
  5. Sprøstek baconet, hakk i små biter og dryss over de ferdige potetene. Topp gjerne med litt rømme om ønskelig.
  6. Legg finhakket sjalottløk i bløt i whiskey i ca en time. Legg smøret frem i romtemperatur så det blir mykt.
  7. Bland smøret med finhakket persille, hvitløk, sjalottløken og 3 ss av whiskeyen. Smak til med litt pepper.
  8. Form smøret til en pølse og rull det stramt inn i folie eller matpapir. Legg det så minimum et par timer i kjøleskapet. Smøret skal bli fast så du kan skjære skiver av det.