Bakt sjokoladekrem med kanel og friske bær

Bakt sjokoladekrem med kanel og friske bær

Ingredienser

200 g mørk sjokolade, gjerne 70% kakao
2,5 dl helmelk
2,5 dl kremfløte
6 stk egg
50 g sukker
1 ts kanel
friske bær

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

En fløyelsmyk og utrolig enkel sjokoladedessert som smelter alle slikkmunners hjerte. Denne kan du godt lage dagen i forveien og oppbevare i kjøleskapet, så har du mindre å tenke på den dagen den skal serveres.

  1. Ingredienser
  2. Knekk sjokoladen i biter i en bolle som tåler god varme. Kok opp melk, fløte, sukker og kanel.
  3. Hell den varme melkeblandingen over sjokoladen og visp til sjokoladen er helt smeltet. Avkjøl til romtemperatur.
  4. Tilsett eggeplommer én etter én og visp godt mellom hver eggeplomme.
  5. Hell sjokoladeblandingen i 6 små ildfaste former og sett dem i en langpanne eller stor ildfast form. Hell på kokende vann til halvveis opp på formene. Dekk med folie og bak på 175 grader i ovnen, i 35 minutter.
  6. Når du tar ut formene med sjokoladekrem kan de være litt bløte i midten fremdeles. La dem stå i romtemperatur 30 minutter, så får kremen satt seg.
  7. Pynt og servér med friske bær, sitronmelisse og et dryss melis.