Tiramisu med Havannarom

Oppskrift på Tiramisu, med en tvist. Her har vi brukt Havannarom i stedet for Marsala som ofte brukes. Denne desserten har deilig mascarponekrem og fingerkjeks dyppet i en blanding med espresso og rom. Lag den ferdig dagen i forveien. Smaker alltid himmelsk godt!
Tiramisu med Havannarom

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann.
  2. Eggedosis: Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis, rør inn mascarponeost og rom.
  3. Pisk sukker og eggehvitter stive til marengs i en ren bolle.
  4. Ta gelatinen ut av vannet og klem ut resten av vannet. Legg dem i en kjele, ha i sitronsaft og varm forsiktig opp mens du rører så gelatinen løser seg. Må ikke bli for varm.
  5. Pisk gelatinen inn i osteblandingen. Bland eggedosisen med ostekremen og vend inn marengsen.
  6. Dynkevæske: Kok opp vann med sukker og espresso til en dynkevæske. Dynk fingerkjeksen i dynkevæsken og anrett kaken i en form, lagvis med dynket fingerkjeks og krem. (Alternativt kan du bruke dynket sukkerbrød)
  7. Sikt et raust lag kakaopulver på toppen rett før servering.