Urtebakt laksefilet i form

Urtebakt laksefilet i form

Ingredienser

4 stk lakseporsjon 45º (140 g pr stk)
0,5 stk rødkål, i strimler
1 stk brokkoli, i små buketter
1 stk vårløk, i ringer
2 stk sjalottløk, i ringer
1 stk chili, finhakket
1 pk kryddersmør, gjerne
1 stk sitron
salt
pepper

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Dette er en enkel oppskrift som fort blir en favoritt. Ovnsbakt laks med grønnsaker og poteter en god hverdagsmiddag, som gleder både liten og stor.

  1. Krydre laksefiletene med salt og pepper.
  2. Wok grønnsakene og ha grønnsakene i en ildfast form. Legg laksen på toppen. Ha over skiver av kryddersmør, chili og saften av sitronen.
  3. Stek formen i ovnen på 180 grader til fisken akkurat er gjennomstekt.
  4. Server gjerne laksen med nykokte perlepoteter og kesam. Dryss finhakkede urter over like før servering.