Laks i form med creme fraiche og appelsin

Laksefilet i kremet saus med smak av sweet chili og honning, med appelsin, grønnkål og poteter. En veldig god lakserett som kanskje passer ekstra godt til påske eller sommeren. Granateplekjerner og frisk koriander på toppen gjør at denne middagen også vil imponere gjester.
Laks i form med creme fraiche og appelsin

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Du kan gjerne erstatte potetene i denne retten med kokt ris.

Slik gjør du

  1. Skjær laksen i porsjonsstykker. Krydre fisken med salt og pepper.
  2. Bland creme fraiche med fløte, soyasaus, sweet chili og honning.
  3. Skrell appelsinene og del fruktkjøttet i terninger. Bland grønnkålmixen med appelsinene og potetene, og ha det i en ildfast form. Legg fisken oppå grønnsakene.
  4. Ha creme fraiche-blandingen over laksen og stek formen i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter til laksen er gjennomstekt.