Grillet makrell med primørsalat

Makrell er et sommertegn. Dette er en oppskrift på grillet, hel makrell med nydelig primørsalat. Vi har brukt sesongens nypoteter, hjertesalat og asparges og blandet med en god dressing av tyrkisk yoghurt.
Grillet makrell med primørsalat

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Få butikken til å rundrense makrellen. Vask og tørk fisken godt, skjær små snitt i skinnet.
  2. Plukk de fine kvastene av dillen og grovhakk disse. Ta vare på stilkene. Skjær sitronen i båter. Bland maldonsalt og chiliflak. Putt en sitronbåt og dillkvister i buken på makrellen, gni saltblanding utenpå og inni snittene på makrellen.
  3. Grill på direkte varme til skinnet får farge, og så på indirekte varme under lokk i 10 min til kjøttet løsner fra beina. Ta makrellen av grillen og press umiddelbart over sitron og sprinkle med olivenoljen.
  4. Primørsalaten: Skrell asparges og gulrot. Kutt i avlange, fingertykke skiver på skrå. Forvell og avkjøl i isvann for at de skal holde seg sprø. Skrell nepene og kutt i tynne båter. Gjør det samme med reddikene. Kok potetene med skallet på, avkjøl og kutt i båter. Hjertesalaten deles i fire på langs. Kutt bort stilken og del de fire delene i to.
  5. Finsnitt det øverste og fineste på ramsløken, eller rikelig med gressløk. Bland tyrkisk yoghurt (eller Nyr ferskost) med sukker som runder av syren. Smak til med salt og pepper. Bland alle grønnsakene forsiktig med dressingen til en salat. Dette bør gjøres klart før fisken legges på grillen for her er det viktig at fisken ikke venter på salaten.
  6. Server med olivenolje, sitron og focaccia, som har fått en runde på den varme grillen. Ha gjerne en av våre mange eplemoster eller limonader i glasset.