Makrell blings med syltet rabarbra

Oppskrift på grillet makrell. Nydelig aftenblings med lettgravet grillet makrell og syltet rabarbra.
Makrell blings med syltet rabarbra

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Fileter makrellen og lag fine snitt i makrellskinnet. Bland sammen salt, sukker, pepper og dill. Dekk makrellfiletene med blandingen og la stå en time før grilling. Grill kjapt på sterk varme på skinnsiden 1-3 min. La den ligge på indirekte varme noen minutter.
  2. Dra av det groveste skinnet på rabarbraen ved å starte bakerst og dra fremover. Kutt i staver som er ca. 5 cm lange. Kok opp ingrediensene til laken, ta av platen og la avkjøle litt før du legger rabarbra en i kjelen.
  3. Rist brødet i tørr panne. Skrell hvitløken og gni den på det sprø brødet. Det gir en fantastisk aroma av hvitløk.
  4. Smør aiolien på de ristede brødskivene. Ha litt olje og sitron på salaten og legg oppå blingsen. Legg oppå den rykende varme makrellen. Topp med rabarbra og rikelig med frisk dill.