Juletorsk

Juletorsk

Ingredienser

torsk pr pers
3 dl olivenolje
skall av 1/2 appelsin
4 nellikspiker
6 Skiver frisk ingefær
10 svarte pepperkorn
6 stjerneanis
3 laurbærblader

Hasselbakte poteter

2 poteter til hver
200 g smør
Salt og pepper

Rødvinsaus

4 grovhakkede hvitløkbåter
2 grovhakkede løk
2 ss sukker
1 ss olje til steking
1 ss olje til steking
50 g grovhakkede rosiner
25 g grovhakket bacon (ca 2 ss)
2 stjerneanis
2 nellikspiker
1 laurbærblad
rødvin
1 dl god balsamico eddik
6 pl gelatin
2 ss smør til montering
Salt og pepper

Baconterninger

300 g baconterninger
200 g smør

Rotfruktpurè

1,2 kg kålrot
600 g gulrot
3 sitronskiver
rosmarin
400 g smør
Noen dråper sitronsaft

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

En fersk juletorsk bringer høytiden inn på bordet. Det rene hvite fiskekjøttet som skiver seg på tallerken skaper forventninger om matgleden som venter.

  1. Slik gjør du:
  2. Dryss salt på fisken og la den ligge i 10 minutter. Skyll den godt i kaldt vann og tørk den.
  3. Sett stekeovnen på 150 grader. Hell olivenolje og krydder i en ildfast form. Legg fisken i med skinnsiden opp og bak den i ovnen på 150 grader i 15-20 minutter. Dra av skinnet og server.
  4. Nå vil torsken ha en fin konsistens og milde kryddertoner som det smaker jul av.

Oppskrift fra