Posjert skrei med syltet rødløk, bakte tomater og hollandaisesaus

Oppskrift på nydelig skrei i skiver, posjert og servert med rødløk syltet i bringebæreddik, gode poteter, tomat og hollandaise. Skrei er i sesong i vintermånedene. Torsk kan også brukes i denne oppskriften.
Posjert skrei med syltet rødløk, bakte tomater og hollandaisesaus

Ingredienser

Tips!

Server gjerne en sitron i båter ved siden av, slik at gjestene kan presse sitronsaft over retten hvis de ønsker litt mer syre.

Slik gjør du

  1. Kok opp en stor kjele med 1 ss salt per liter vann. Skru ned varmen og la skreiskivene trekke i vannet i ca 15 minutter til de skiver seg når du presser lett på dem. Løft fisken forsiktig ut av vannet med en hulløse.
  2. Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre. Dette tar ca 15 minutter.
  3. Lag syltet rødløk: Del rødløken i båter. Kok opp bringebæreddik og sukker. Kok til sukkeret er løst opp og skru av varmen. Ha i løken og avkjøl.
  4. Kok asparges og aspargesbønner i lettsaltet vann i ca 3 minutter til de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand.
  5. Legg cherrytomatene i en ildfast form. Ha over olivenolje, salt og pepper. Stek tomatene i ovnen på 180 grader i 10 minutter til de sprekker.
  6. Varm opp hollandaisesausen i en kjele. Vend inn finhakkede urter og sitronskall.