Druer med sjokoladetrekk

Druer med sjokoladetrekk er superenkelt å lage og veldig godt. Litt sunnere godteri eller snacks som passer like godt til hverdags som til fest!
Druer med sjokoladetrekk

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Små klaser kan du enkelt holde i stilken når du dypper dem i sjokoladen. Til single druer kan du bruke en gaffel til å fiske druene opp av sjokoladen én etter én, eller stikk druene på tannpirkere før du dypper i sjokoladen.

Slik gjør du

  1. Skyll og tørk druene godt. Klipp til små klaser eller la druene være single. Kle et stekebrett eller lignende med bakepapir. Finhakk og smelt sjokoladen forsiktig over vannbad. Rør inn olje eller fett.
  2. Dypp druene i sjokoladen, rist av overflødig sjokolade og legg dem på bakepapiret. Dryss over kokos, strøssel eller bittelitt flaksalt før sjokoladen stivner helt. Pulver eller "støv" pynt kan drysses på senere.
  3. La sjokoladen stivne før servering. Sjokoladedruene holder seg fint i kjøleskapet i et par dager.