Druer med sjokoladetrekk

Druer med sjokoladetrekk

Ingredienser

500 g blå eller røde druer
2 dl mørk sjokolade
3 ss kokosnøttolje
evt. litt havsalt
strøssel eller bladgull
tannpirkere uten smak

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Lag litt sunnere julegodt.

  1. Rens, vask og tørk druene. Stikk en tannpirker (uten smak) inn i druen hvor stilken har vært. Legg dem i fryseren over natten.
  2. Dekk et stekebrett med bakepapir. Smelt sjokolade og kokosnøttolje sammen i et vannbad. Fjern fra varmen, rør evt. inn litt havsalt. Rør i blandingen i et til to minutter, til sjokoladen er glatt og litt avkjølt.
  3. Dypp en og en drue ned i sjokoladen slik at hele dekkes. Ta opp og dypp dem i ønsket strøssel eller legg på bladgull. La dem tørke raskt på tannpirkeren, og legg dem over på bakepapiret.
  4. La druene ligge i ca. en halvtime før du nyter dem.