Kandiserte epler

Kandiserte epler

Ingredienser

6 stk små/mellomstore røde epler, f.eks. Red Delicious
3 dl Sukker
1 dl vann
125 g Gyllen sirup
50 g Smør
1 ts Eplecidereddik
6 stk Pinner
Kokos til pynt
Smeltet sjokolade til pynt

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Lekker oppskrift på kandiserte epler. Nydelig som dessert av epler.

  1. 1. Skyll og tørk eplene godt. Stikk en pinne godt ned i hvert eple.
  2. 2. Bland sukker, vann, sirup, smør og eddik i en helt ren mellomstor, tykkbunnet kasserolle.
  3. 3. La sukkerblandingen koke til den blir gyllen og temperaturen er 140 °C. Trekk karamellen til side og dypp ett og ett eple i karamellen.
  4. 4. Rull eplet straks i kokos hvis du ønsker det, og sett eplene over på et stekebrett med bakepapir eller en silikonmatte for avkjøling. Pynt avkjølte kandiserte epler med smeltet sjokolade.