Flamberte epler med vaniljemascarpone

Flamberte epler med vaniljemascarpone

Ingredienser

4 s faste epler,
2 dl brennvin
50 g godt smør
100 g brunt smør
1

Vaniljemascarpone

200 g mascarpone ost
50 g sukker
1 stk vaniljestang
1 stk lime

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Veldig godt - veldig imponerende! Deilig oppskrift på flamberte epler med hjemmelaget vanilje mascarponekrem.

  1. Del eplene i fine båter. Smelt smør i en stekepanne og tilsett brunt sukker. Når det har fått en fin, gyllen farge legger du i eplebåtene.
  2. La dem steke på begge sider. Når eplene har fått en fin farge tilsetter du brennevin til flambering. La det koke opp, og tenn på. Pass på luggen.
  3. Mascarponeost blandes med hvitt sukker og frøene i vaniljestangen og røres glatt. Vask limen godt, riv ¼ av skallet og tilsett saften av limen.
  4. Rør forsiktig – dersom du rører mye kan osten skille seg. Anrett de flamberte eplebåtene sammen med mascarponekrem i en skål.