Flamberte epler med vaniljemascarpone

Veldig godt - veldig imponerende! Deilig oppskrift på flamberte epler med hjemmelaget vanilje mascarponekrem.
Flamberte epler med vaniljemascarpone

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Vaniljemascarpone

Slik gjør du

  1. Del eplene i fine båter. Smelt smør i en stekepanne og tilsett brunt sukker. Når det har fått en fin, gyllen farge legger du i eplebåtene.
  2. La dem steke på begge sider. Når eplene har fått en fin farge tilsetter du brennevin til flambering. La det koke opp, og tenn på. Pass på luggen.
  3. Mascarponeost blandes med hvitt sukker og frøene i vaniljestangen og røres glatt. Vask limen godt, riv ¼ av skallet og tilsett saften av limen.
  4. Rør forsiktig – dersom du rører mye kan osten skille seg. Anrett de flamberte eplebåtene sammen med mascarponekrem i en skål.