Klementin- og rødløksalat

Klementin- og rødløksalat

Ingredienser

Klementin- og rødløksalat

6 stk klementiner
1 stk liten rødløk
4 ss granateplekjerner
50 gr ruccolasalat
1 ss sitronsaft
1 ts honning
friske urter til pynt som basilikum, mynte, kjørvel, bønnekarse
2 ss mild olivenolje
salt
pepper

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Imponer gjestene med denne vakre salaten! Oppskrift på salat med rødløk og klementin.

  1. Skrell eller skjær av skallet på klementinene og skjær dem i tynne skiver. Finsnitt rødløken.
  2. Visp sammen sitronsaft, honning og olivenolje. Smak dressingen til med salt og litt kvernet pepper.
  3. Legg klementinskivene på et fat og dryss over løk og granateple. Topp med ruccula og friske urter. Drypp til slutt over dressingen.