Persimonsaus til riskrem

Gjør en liten vri på den klassiske juledesserten og lag en søt saus av persimon til riskremen. Topp gjerne med friske bringebær og karameliserte nøtter.
Persimonsaus til riskrem

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

Tilsett 2 stk hel stjernanis når du koker persimon, for ekstra smak. Ta dem ut før du kjører resten av blandingen til puré.

Slik gjør du

  1. Skjær av stilkfestet på persimonen og skjær frukten i biter. Ha persimon, vann, sukker og vaniljestang i en kjele. Kok til persimonen er mør.
  2. Kjør til purè med en stavmikser. Smak til sausen med sitronsaft og –skall.
  3. Ha purèen i et rent glass og sett kjølig. Purèen vil bli tykkere når den blir kald. Hvis sausen virker litt for tykk kan du røre den opp eller kjøre den raskt med en stavmikser like før servering.
  4. Server riskrem sammen med friske bringebær og persimonsaus. Topp gjerne riskremen med karamelliserte nøtter i tillegg for ekstra smak og spennende konsistens.