Aspargesbønner med bringebærdressing og hasselnøtter

Aspargesbønner med bringebærdressing og hasselnøtter

Ingredienser

400 g aspargesbønner
0,5 stk rødløk
4 ss hasselnøtter

Bringebærdressing

100 g bringebær
1 ss balsamicoeddik
1 ss flytende honning
3 ss mild olivenolje
salt
pepper

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Middels

En spennende og fargerik oppskrift på aspargesbønnesalat med en frisk bringebærdressing og et sprøtt dryss av ristede hasselnøtter. Sjekk underveis om bønnene er ferdig kokte og løft dem rett over i isvann slik at de bevarer sin sprøhet og fine farge.

  1. Skyll og rens aspargesbønnene (del dem på langs hvis du vil).
  2. Kok bønnene knapt møre i fosskokende godt saltet vann i ca. 1 minutt. Ta opp en aspargesbønne og smak på den, kanskje trenger de 30 sekunder til (de skal ikke kokes for mye, men heller ikke for lite).
  3. Avkjøl straks i iskaldt vann slik at bønnene bevarer sin sprøhet og flotte grønne farge. La de avkjølte bønnene få renne godt av seg.
  4. Mos bringebærene og rør inn resten av ingrediensene til dressingen. Smak til med salt og pepper. Tilsett eventuelt en skvett vann hvis dressingen virker veldig tykk.
  5. Finhakk rødløken og bland sammen bønner, rødløk og dressing. Dryss over hasselnøttene og server.