Hjertesalat med tacofyll

Sunnere taco får du ikke. Dette er en helgrønn tacoversjon hvor tacoskjellene er byttet ut med hjertesalat. Smaker også godt med tacokjøtt eller kylling, om du ønsker det.
Hjertesalat med tacofyll

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Skyll og tørk salaten. Del den i blader og fyll disse med en spiseskje av fyllet du liker best.
  2. Del avokadoene, fjern steinen og skrap ut kjøttet. Mos avokadokjøttet med en gaffel og bland inn limesaft og finhakket hvitløk.
  3. Smak til med salt og rør inn koriander om ønskelig. Dekk til overflaten med plastfilm (trykk plastfilmen helt ned på overflaten slik at det ikke er noe luft i mellom) og la guacamolen hvile i kjøleskapet frem til servering.
  4. Del og rens chilien for frø.
  5. Del tomatene i båter og finhakk chili og rødløk.
  6. Bland alt sammen, og smak til med limesaft, salt og pepper. Rør inn finhakket koriander.
  7. Del mangoen i terninger og finhakk chilien.
  8. Bland inn hakket koriander og limesaft.
  9. Kok opp lettsaltet vann og la maiskolbene trekke i ca. 10 minutter. Hvis du får tak i fersk mais, er det aller best!
  10. Avkjøl og skjær maiskornene fra kolben og ha dem i en skål.
  11. Bland inn finsnittet chili og litt koriander hvis du vil, og smak til med salt.