Røstipotet

Røstipotet

Ingredienser

8 stk Asterix poteter
2 stk vårløk
salt og kvernet pepper
smør og/eller olje

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Oppskrift på hjemmelaget røstipotet som er enkel og rask. Røstipoteter er kjempegodt tilbehør til f.eks. lam eller storfe.

  1. Skrell og riv potetene på et rivjern. Klem ut mest mulig væske av de revne potetene.
  2. Finsnitt vårløken. Bland den lyse delen (spar det grønneste til pynt) sammen med potetene og krydre med salt og kvernet pepper.
  3. Bruk en middels stor stekepanne. Tilsett en god klatt smør (ca. 2 spiseskjeer) i pannen og trykk potetblandingen jevnt utover i pannen. Press potetkaken godt sammen.
  4. Stek ved middels høy varme i ca. 10 minutter til potetene på toppen begynner å bli «gjennomsiktige» og undersiden er gyllen og sprø. Snu potetkaken og stek den gyllen på den andre siden også. Det er lurt å vende den over på en tallerken for så å «skli» den over i pannen igjen.
  5. Dryss over resten av vårløken og skjær potetkaken i jevne stykker ved servering. Du kan også bruke andre urter eller spirer til pynt.