Saltbakt sellerirot

Saltbakt sellerirot

Ingredienser

1 stk hel, stor sellerirot
1,5 kg grovt salt

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Selleriroten er full av smak og sødme, et perfekt følge til høstens middager.

  1. Vask og skrubb selleriroten godt, bruk en liten kniv og fjern eventuelle tynne «groper» som kan inneholde jordrester.
  2. Bland saltet med litt vann slik at det blir litt «grøtete». Pakk saltet rundt selleriroten, du kan enten la selleriroten ligge i en gryte som tåler et lengre opphold i stekeovnen eller du kan pakke det hele inn i et dobbelt lag med aluminiumsfolie.
  3. Bak sellerien ved 200 °C i ca. 2 til 2 1/2 time, eller til den er helt mør. Sjekk med en kakepinne eller lignende.
  4. Pakk sellerien ut av saltet, skjær av toppen og ta ut innholdet med en skje (som du igjen kan lage en nydelig mos av). Eller skjær sellerien i skiver og stek skivene gylne i en stekepanne med litt olivenolje.