Gulrotkake i langpanne

Oppskrift på en enkel, stor og saftig gulrotkake dekket med ostekrem. Gulrotkake i langpanne er ypperlig å ta med til skoleavslutninger, dugnader og festlige lag.
Gulrotkake i langpanne

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Pynt gjerne kaken med friske bær og nøtter.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Visp sammen sukker og olje i en bakebolle. Pisk inn eggene med en håndmikser til blandingen tykner.
  3. Bland sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland det inn i eggeblandingen og rør til du får en jevn deig. Riv gulrøttene og vend dem inn i deigen.
  4. Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne på ca. 30 x 40 cm. Stek kaken midt i ovnen i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut av formen og fjern bakepapiret.
  5. Lag ostekrem ved å piske sammen romtemperert smør og melis til smørkrem. Tilsett kremost og vaniljesukker, og pisk ostekremen jevn. Bre den i et tykt lag over kaken.