Gulrotkake i langpanne

Oppskrift på en enkel, stor og saftig gulrotkake dekket med ostekrem. Gulrotkake i langpanne er ypperlig å ta med til skoleavslutninger, dugnader og festlige lag.
Gulrotkake i langpanne

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Visp sammen sukker og olje i en bakebolle. Pisk inn eggene med en håndmikser til blandingen tykner.
  3. Bland sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland det inn i eggeblandingen og rør til du får en jevn deig. Riv gulrøttene og vend dem inn i deigen.
  4. Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne på ca. 30 x 40 cm. Stek kaken midt i ovnen i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut av formen og fjern bakepapiret.
  5. Lag ostekrem ved å piske sammen romtemperert smør og melis til smørkrem. Tilsett kremost og vaniljesukker, og pisk ostekremen jevn. Bre den i et tykt lag over kaken.