Kake i flaggets farger

Kake i flaggets farger

Ingredienser

Kakebunn

2 stk egg
200 g sukker
1 stk vaniljestang
0,5 stk økologisk sitron
200 g hvetemel
1 ts natron
0,5 ts bakepulver
1 ts salt
1,5 dl kefir
1 ss solsikkeolje
2 ss konditorpasta

Ostekrem

200 g smør
300 g melis
200 g kremost naturell
1 ss presset sitronsaft

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Den perfekte 17. mai kaken!

  1. Pisk egg og sukker luftig, til eggedosis. Bland med resten av ingrediensene.
  2. Del røren i to deler på ca 2/3 av røren og 1/3. Ha rød konditor farge i den største delen og blå farge i den andre.
  3. Ha kakerøren i 2 kakeformer på 18 cm, stek på 180 grader i ca 15-20 min. Blå kake går litt raskere enn rød, sjekk med en skarp kniv at kaken er såvidt gjennomstekt.
  4. Pisk romtemperert smør med melis hvitt, ca 5 min. Ha i romtemperert ost.
  5. Del den røde, avkjølte kakebunnen i to. Begynn med en rød bunn, smør på et lag ostekrem, legg så på en blå bunn, ha på ostekrem igjen og så en rød kakebunn til. Fordel resten av ostekremen over hele kaken og pynt med bær.