17. mai kake i flaggets farger

Oppskrift på saftig kake med ostekrem som er perfekt til 17.mai. Lekker kake i rødt, hvitt og blått til nasjonaldagen eller konfirmasjonsdagen. Den er enklere enn den ser ut, og kjempe god! Bruk gjerne pastafarger fra Wilton for best resultat. Topp med friske bær
17. mai kake i flaggets farger

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Kaken kan fint lages en dag i forveien, men pynt gjerne kaka med bær samme dag som den skal serveres.

Slik gjør du

  1. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Knekk egg i en bolle, tilsett sukker og vaniljefrø, og pisk stiv eggedosis. Du kan også bruke 1 ts vaniljesukker, men det har du i senere når resten av ingrediensene skal i.
  2. Bland så inn resten av ingrediensene. Del røren i to deler på ca 2/3 av røren og 1/3. Ha rød konditor farge i den største delen og blå farge i den andre.
  3. Ha kakerøren i 2 kakeformer på 18 cm, stek på 180 grader i ca 15-20 min. Blå kake går litt raskere enn rød, sjekk med en skarp kniv at kaken er såvidt gjennomstekt.
  4. Pisk romtemperert smør med melis hvitt, ca 5 min. Ha i romtemperert ost.
  5. Del den røde, avkjølte kakebunnen i to. Begynn med en rød bunn, smør på et lag ostekrem, legg så på en blå bunn, ha på ostekrem igjen og så en rød kakebunn til. Fordel resten av ostekremen over hele kaken og pynt med bær.