Kokosbollekake

Kokosbollekake

Ingredienser

6 stk eggehviter
4 dl sukker
8 stk gelatinplater
1 dl kokende vann

Topping

75 g mørk kokesjokolade
2 ss smør
kokosmasse

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Enkel oppskrift på kokosbollekake! Myk skumkake inni og mørk sjokolade på topp, akkurat som kokosboller, en kake både store og små liker.

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Klem ut vannet og pisk platene ut i 1 dl kokende vann.
  2. Pisk eggehviter og sukker til marengs. Hell gelatin i marengsen i en tynn stråle mens du pisker. Sett en springform (20-22 cm) direkte på et kakefat, strø litt kokosmasse i bunnen og hell i marengsen.
  3. Sett kaken i kjøleskapet til den har stivnet (i minst 4 timer), gjerne over natten.
  4. Smelt sjokolade sammen med smør i vannbad. Avkjøl sjokoladen litt før den helles over kaken, og strø over kokosmasse. Sett kaken kjølig litt til slik at sjokoladen stivner.