Kyllinggryte med bacon og sopp

Helstekt kylling sammen med sopp, bacon, grønnsaker og poteter er perfekt når du får gjester. For å få kyllingen ekstra saftig stekes den i jerngryte og retten kokes lenge for smakens skyld. Etter litt forberedelser lager kyllinggryten seg selv kan man si, og i mellomtiden kan du ordne med andre ting.
Kyllinggryte med bacon og sopp

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Bruk gjerne vår kvalitetskylling Lerstang fra Jacobs Utvalgte.

Slik gjør du

  1. Skrell løk og poteter, og kutt i terninger. Del så kyllingen i fire biter.
  2. Smelt ca halvparten av smøret i en jerngryte, tilsett baconterninger og stek til gyllenbrun farge. Tilsett champignon og løk, og stek videre i 6-8 minutter. Ta blandingen ut og sett til side.
  3. Smelt resten av smøret i samme gryte og brun kyllingbitene på alle sider til de får en fin, brun farge. Tilsett hvitvin og kyllingkraft og sett på grytelokket. La dette småkoke i 30-35 min. på middels varme.
  4. Etter ca en halvtime tilsetter du blandingen med bacon, løk og poteter, og lar det koke videre i 35-40 minutter.
  5. Når kyllingen er mør, drysses frisk, hakket persille og kjørvel over. Smak til med salt og pepper. og server. Bon Appétit!
Smelt resten av smøret i samme gryte og brun kyllingbitene på alle sider til de får en fin, brun farge. Tilsett hvitvin og kyllingkraft og sett på grytelokket. La dette småkoke i 30-35 min. på middels varme.
Etter ca en halvtime tilsetter du blandingen med bacon, løk og poteter, og lar det koke videre i 35-40 minutter.