Ovnsbakte kyllinglår med rotgrønnsaker og tomater

Enkel oppskrift på saftige, ovnsbakte kyllinglår med rotgrønnsaker og tomater. Server gjerne med en frisk salat og ris. Bruk gjerne Jacobs Utvalgte Lerstang kylling.
Ovnsbakte kyllinglår med rotgrønnsaker og tomater

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Server denne retten med en frisk salat og ris. Du kan også gjøre det enda enklere og legg med noen små poteter i formen. Da får du alt i ett.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 °C. Skrell og del persillerot, sellerirot og gulrot i biter. Del hvitløken i fedd, men la skallet være på.
  2. Ha grønnsaker, kyllinglår og tomater i en ovnsform. Bland sammen honning, olivenolje, salt, pepper og timian og hell over kylling og grønnsaker. Vend alt godt.
  3. Stek i ovnen i ca 60 minutter til kyllinglårene er akkurat gjennomstekt. For å vær helt sikker på at kylinglårene er ferdigstekt, så kan du sjekke kjernetemperaturen med et digitalt steketermometer. Kyllinglårene er ferdigstekt når de har en kjernetemperatur på 65 grader. Server gjerne med en frisk salat og ris.
Ha grønnsaker, kyllinglår og tomater i en ovnsform. Bland sammen honning, olivenolje, salt, pepper og timian og hell over kylling og grønnsaker. Vend alt godt.