Ovnsbakte kyllinglår med rotgrønnsaker og tomater

Ovnsbakte kyllinglår med rotgrønnsaker og tomater

Ingredienser

2 stk persillerot
0,3 stk sellerirot
2 stk gulrøtter
1 stk hvitløk
4 stk kyllinglår
300 g cherrytomat
2 ss honning
1 dl olivenolje
salt
frisk timian
pepper

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Enkel oppskrift på saftige, ovnsbakte kyllinglår med rotgrønnsaker og tomater. Server gjerne med en frisk salat og ris. Bruk gjerne Jacobs Utvalgte Lerstang kylling.

  1. Sett ovnen på 180 °C. Skrell og del persillerot, sellerirot og gulrot i biter. Del hvitløken i fedd, men la skallet være på.
  2. Ha grønnsaker, kyllinglår og tomater i en ovnsform. Bland sammen honning, olivenolje, salt, pepper og timian og hel over kylling og grønnsaker. Vend alt godt.
  3. Stek i ovnen i ca 60 minutter til kyllinglårene er akkurat gjennomstekt. For å vær helt sikker på at kylinglårene er ferdigstekt, så kan du sjekke kjernetemperaturen med et digitalt steketermometer. Kyllinglårene er ferdigstekt når de har en kjernetemperatur på 65 grader. Server gjerne med en frisk salat og ris.

Tips

Server denne retten med en frisk salat og ris. Du kan også gjøre det enda enklere og legg med noen små poteter i formen. Da får du alt i ett.

Relaterte oppskrifter