Fylt, saftig lammelår

Norsk lam er en god grunn til å glede seg til høsten. Dette er en oppskrift på utbenet lammelår fylt med sjampinjong, løk, hvitløk og rosmarin. Nydelig høstmat!
Fylt, saftig lammelår

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Lammelår

Fyll

Slik gjør du

  1. Hvis du vil bene ut lammelåret selv, gjør du det nå. Se egen artikkel for instrukser.
  2. Sett ovnen på 150 grader.
  3. Grovhakk og stek fyllet.
  4. Fyll det utbenede lammelåret med sjampinjong-fyllet og surr det sammen med hyssing. Krydre steken med grovt havsalt og pepper.
  5. Brun kjøttet i en panne og legg det over i en ildfast form.
  6. Sett formen i ovnen og reduser temperaturen til 100 grader. La steken stå i 1 time.
  7. Reduser temperaturen til 50 grader og la stå ytterligere 1 time, til kjernetemperaturen når 65 grader.
  8. La låret hvile i 10-15 minutter før du skjærer i det.
  9. Servér gjerne med en god lammesaus, poteter og gode grønnsaker.