Hjemmelaget lammerull

Lammerull er et tradisjonsrikt pålegg til jul, laget av lammekjøtt og rulleskinn. Smaker godt i tynne skiver på ferskt brød med majones og vårløk.
Hjemmelaget lammerull

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Renskjær kjøttet, ikke rulleskinnet, og skjær i grytekjøttbiter.
  2. Skyll og finhakk purren.
  3. Bland sammen salt, sukker, pepper og ingefær. Krydre kjøttet og rulleskinnet med dette. Bland så purre og gelatin godt med kjøttet (ikke rulleskinnet). Fyll rulleskinnet og syk sammen. Pakk rullen inn i plastfolie.
  4. La rullen stå kjølig i et døgn slik at krydderet får satt smak på kjøttet.
  5. Trekk rullen ved 80 grader i 1,5 time. Press ut overflødig væske før avkjøling. Fjern sytråden før servering.