Hjemmelagde medisterkaker

Hjemmelagde medisterkaker

Ingredienser

0,5 kg medisterdeig
2 ts salt
2 ts potetmel
0,5 ts malt ingefær
0,5 ts revet muskatnøtt
2 dl melk
pepper

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Grove medisterkaker er enkelt å lage selv fra bunnen. Lag dem gjerne dagen før de skal serveres, og varm dem opp like før servering, enten i ovnen eller i den brune sausen. Denne oppskriften gir ca. 8 stk medisterkaker.

  1. Kna medisterdeigen godt sammen med salt. Den skal bli ganske seig. Tilsett potetmel, ingefær og muskat og bland det godt inn.
  2. Spe med melk, ha i litt og litt, og rør det godt inn til en jevn farse.
  3. Form kakene, det er lettere om du tar litt vann på hendene og dypper skjeen i vann.
  4. Stek kakene gylne og fine på middels varme i nøttebrunt smør eller ribbefett. Stek i ca. 7 minutter på hver side, avhengig av tykkelse, eller til kakene er gjennomstekt.
  5. Du kan også la medisterkakene trekke ferdige i en brun saus.