Hjemmelagde medisterkaker

Grove medisterkaker er enkelt å lage selv fra bunnen. Lag dem gjerne dagen før de skal serveres, og varm dem opp like før servering, enten i ovnen eller i den brune sausen. Denne oppskriften gir ca. 8 stk medisterkaker.
Hjemmelagde medisterkaker

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Kna medisterdeigen godt sammen med salt. Den skal bli ganske seig. Tilsett potetmel, ingefær og muskat og bland det godt inn.
  2. Spe med melk, ha i litt og litt, og rør det godt inn til en jevn farse.
  3. Form kakene, det er lettere om du tar litt vann på hendene og dypper skjeen i vann.
  4. Stek kakene gylne og fine på middels varme i nøttebrunt smør eller ribbefett. Stek i ca. 7 minutter på hver side, avhengig av tykkelse, eller til kakene er gjennomstekt.
  5. Du kan også la medisterkakene trekke ferdige i en brun saus.