Lammefilet med bakte tomater og fløtepoteter

Lammefilet er nydelig, mørt kjøtt. Fløtepoteter kan du fint kjøpe ferdig og friske opp med litt ekstra revet ost og en tur i ovnen, eller du kan lage dem selv fra bunnen av.
Lammefilet med bakte tomater og fløtepoteter

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Tips!

Server gjerne denne retten med en rødvinsaus til.

Slik gjør du

  1. Start med å ha fløtepotetene i en ildfast form. Ha over revet ost og stek potetene i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter.
  2. Krydre lammefiletene med timian, salt og pepper. Stek filetene i smør til de er gyldne rundt hele. Du kan enten steke lammefiletene ferdig i stekepanna, eller du kan steke dem noen minutter i ovnen på 180 grader. Lam indrefilet tar 3-4 minutter og lam ytrefilet tar ca dobbelt så lang tid (kommer an på tykkelsen).
  3. Vend cherrytomatene i olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek tomatene i ovnen på 180 grader i ca 5 minutter til de begynner å sprekke.