Finn oppskrifter

Finn oppskrifter

Parmesan crusted ytrefilet av svin

Parmesan crusted ytrefilet av svin

Ingredienser

2 stk egg
2,5 dl brødrasp
75 g revet fersk parmesan
6 stk medaljonger av svinefilet
salt
pepper
olivenolje

Sennepsstekte poteter

1,5 kg poteter
2 stk løk
3 ss olivenolje
2 ss grov sennep
2 ts salt
1 ts pepper
50 g hakket, frisk bladpersille

Stekte brekkbønner

1 pk brekkbønner
1 ss olivenolje
0,5 stk saften av sitron
salt
pepper
Kjøp i MENY Nettbutikk

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

I denne oppskriften kan kjøttet stekes både i stekepanne eller på grillen. Retten smaker fantastisk hele året! Ytrefilet av svin med tilbehør som sennepsstekte poteter imponerer gjestene dine.

  1. Fordel vispet egg, brødrasp og finrevet parmesan i hver sin skål. Krydre filetmedaljongene generøst med salt og pepper. Vend dem så i ost, deretter i vispet egg og tilslutt i brødsmuler.
  2. Varm 3 ss olje i en stor stekepanne på middels varme. Legg i medaljongene og stek dem 5-6 minutter på hver side til de er gyllenbrune og får en kjernetemperaturen på ca. 65ºC.
  3. Varm ovnen til 200ºC. Skjær potetene i to eller fire, avhengig av størrelse. Rens og skrell løken. Del dem i to og skjær tykke skiver. Bland løk og poteter. Rør sammen olivenolje, sennep, salt og pepper, og bland det inn i potet/løkblandingen. Ha blandingen på et bakepapir på et stekebrett eller i en ildfast form. Stek i ca. 30 minutter til potetene er møre og lett brunet på utsiden. Dryss over finhakket bladpersille.
  4. Rens brekkbønnene, skjær av tuppene og vask godt. Stek dem i stekepanne med god olivenolje på mediumhøy varme i 3-4 minutter. Ha i saften av en halv sitron og smak til med salt og pepper.