Sennepsgratinert juleskinke med rødkål og poteter

Oppskrift på tilberedning av surret, benfri juleskinke med sennep og honning. Juleskinken kan gjerne serveres varm med kokte mandelpoteter og rødkål, eller den kan avkjøles, skjæres i tynne skiver og serveres som pålegg til julebrunch eller koldtbord.
Sennepsgratinert juleskinke med rødkål og poteter

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Slik gjør du

  1. Krydre juleskinken med salt og pepper. Pakk den i aluminiumsfolie og stek i ovnen på 125 grader til den har en kjernetemperatur på 74 grader. Det tar 2-2,5 timer.
  2. Ta av nettet og svoren på juleskinken. Bland sammen sennep og honning. Smør inn juleskinken med blandingen. Du kan også strø litt strøkavring på toppen hvis du vil ha en sprø topping.
  3. Stek juleskinken på 200 grader i ca 15 minutter til den er gyllen og toppingen har stivnet.
  4. Skjær juleskinken i skiver og server sammen med kokte mandelpoteter og rødkål. Du kan også avkjøle juleskinka og servere den som pålegg eller til julelunsj eller koldtbord.