Hjemmelaget chili con carne

Varmende rett med mange gode smaker. Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og er enkelt å lage. Både kjøttdeig og karbonadedeig kan brukes, og du kan justere mengden chili etter smak. Server gjerne med tortillachips, rømme og ris.
Hjemmelaget chili con carne

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Begynn med krydderblandingen. Bland alle de tørkede krydderne i ca. 1 spiseskje vann og rør sammen til en tykk pasta.
  2. Del bacon i grove biter. Stek til det er sprøtt. Ha det over i en kjele.
  3. Stek kjøttdeigen. Ikke ha for mye i pannen av gangen, da unngår du at kjøttet koker i stedet for å stekes. Ha kjøttet over i en kjele.
  4. Stek løken til den er blank, ca 5 minutter. Tilsett hvitløken og chilien. La løk, hvitløk og chili surre i ca. 2 minutter før du tilsetter krydderpastaen og lar det surre i pannen i ytterligere 2 minutter. Tilsett tomatpurè og surr dette i 1 minutt. Ha alt over i kjelen.
  5. Tilsett buljongen, tomatene, stangselleri og paprika. La det hele koke i ca 30 -40 minutter så smakene får satt seg. Smak til med salt og pepper, og tilsett bønnene så de får varmes i gryta de siste 5 minuttene.
  6. Dryss over frisk koriander rett før servering, server gjerne med ris, tortillachips og guacamole eller rømme.
Del bacon i grove biter. Stek til det er sprøtt. Ha det over i en kjele.
Stek kjøttdeigen. Ikke ha for mye i pannen av gangen, da unngår du at kjøttet koker i stedet for å stekes. Ha kjøttet over i en kjele.
Tilsett buljongen, tomatene, stangselleri og paprika. La det hele koke i ca 30 -40 minutter så smakene får satt seg. Smak til med salt og pepper, og tilsett bønnene så de får varmes i gryta de siste 5 minuttene.