Vårruller

Oppskrift på vårruller med kjøttdeig. Spis som forrett, som en snack eller som middag med tilbehør. Ris, en frisk salat, Sweet chilisaus eller soyasaus med chili og sesamfrø smaker godt til.
Vårruller

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Fres løk, hvitløk og chili i en gryte til det er blankt. Tilsett kjøttdeig og la det steke sammen. Ha i strimlet hodekål og revet gulrot og stek til det er mykt, ca. 3 minutter. Bland i soyasaus.
  2. Kutt vårrullplatene på tvers (fra hjørne til hjørne) slik at du får to trekanter. Legg en stor teskje med blandingen på den ene langsiden og brett sidene over. Rull bortover til den siste spissen. Lim den siste spissen med vann.
  3. Varm olje i en frityrkoker, gryte eller wokpanne. Når oljen er varm, ca. 170 °C, legges forsiktig tre eller fire vårruller nedi. Stek til de er gyllenbrune. Det tar omtrent 2 minutter. Ha en rist dekket med kjøkkenpapir stående klar. Legg vårrullene på risten til avrenning.
  4. Tips: Du kan også steke vårrullene i stekeovn. Legg da vårrullene med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir og pensle dem med litt olje. Stek dem på 225 °C i ca. 10 minutter.