Fårikål

Klassisk og god oppskrift på fårikål. Retten er enkel å lage, men kjøttet skal småkoke i ca 2 timer så sett av litt tid. Kan gjerne lages dagen i forveien. Fårikål regnes av mange som Norges nasjonalrett og et av høstens gastronomiske høydepunkter!
Fårikål

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Fårikålen blir aller best dersom du koker den dagen før du skal servere den slik at smaken får "satt" seg. Når fårikålen er kald kan du lett fjerne fettet som legger seg som et lokk på toppen av gryten.

Slik gjør du

  1. Brun kjøttet i en stekepanne for en mørkere og mer smaksrik kraft. Ha gjerne litt mel mellom lagene og et par smørklatter på toppen.
  2. Skjær hodekål i båter. Legg kål og kjøtt lagvis i en stor kjele. Strø salt og pepper mellom lagene.
  3. Ha i vann, kok opp og la småkoke under lokk til kjøttet løsner fra beinet, ca. 2 timer. Rist på kjelen av og til.
  4. Kok poteter til de er møre, og server til rykende varm fårikål.
  5. Godt og enkelt!