Fårikål

Fårikål

Ingredienser

1,5 kg fårikålkjøtt
2 kg hodekål
2 ts salt
5 ts hel pepper
vann
500 g poteter

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Dette er en god oppskrift på fårikål. Fårikål regnes av mange som Norges nasjonalrett og et av høstens gastronomiske høydepunkter!

  1. Brun kjøttet litt under grillelementet i ovnen for en mørkere og mer smaksrik kraft. Ha gjerne litt mel mellom lagene og et par smørklatter på toppen.
  2. Skjær hodekål i båter. Legg kål og kjøtt lagvis i en stor kjele. Strø salt og pepper mellom lagene.
  3. Ha i vann, kok opp og la småkoke under lokk til kjøttet løsner fra beinet, ca. 2 timer. Rist på kjelen av og til.
  4. Kok poteter og server til rykende varm fårikål.
  5. Godt og enkelt!

Tips

Fårikålen blir aller best dersom du koker den dagen før du skal servere den slik at smaken får "satt" seg. Når fårikålen er kald kan du lett fjerne fettet som legger seg som et lokk på toppen av gryten.

Relaterte oppskrifter