Har du smakt trendsausen Sriracha?

Har du smakt trendsausen Sriracha?

Chilisausen har blitt en ny folkefavoritt - og det er ikke rart med sin kraftige smak! Denne sausen kan brukes til alt fra å sprite opp burgeren og pølsa til å lage smaksrike retter med ekstra styrke.

De siste fem årene har salget av chilisausen sriracha steget med over 20 000 prosent i MENY. Det astronomiske tallet understreker at sterk mat for alvor er på vei inn i den norske dietten.

Beslektede sauser som Tabasco, Sambal Oelek og Hot Sauce Original har også opplevd stor fremgang.

Leder for ferskvare i MENY, Espen Schöning Lie, forklarer at såkalte rendyrkede og tydelige smaker er blitt en trend i Norge.

Nordmenn spiser mer autentisk mat fra hele verden, og har på den måten fått øynene opp for en rekke produkter som tradisjonelt sett ikke har vært en stor del av det norske kostholdet.

Kjøp sriracha hos MENY:

- Vi har nok også opparbeidet oss en toleranse for sterk mat, noe som gjenspeiles i hvilke typer sauser vi kjøper, forteller Lie.

Lett å bli glad i

Salgsvinneren sriracha er ifølge Schöning Lie en «snill» chilisaus som setter preg på maten uten å dominere hele smaksbildet.

– I tillegg klinger navnet bra og den gir fin farge på majoneser og sauser. Den er rett og slett lett å bli glad i, sier han.

Alt du trenger å vite om chili

Alt du trenger å vite om chili

Chili er både elsket og hatet, og denne lille grønnsaken kan sparke hardt fra seg. Hvordan velge riktig chili for dine smaksløker, og hva skiller de ulike typene fra hverandre? Her får du alle svarene.