De 10 beste oppskriftene på pavlova

De 10 beste oppskriftene på pavlova

Festkaken pavlova er en stor favoritt til 17. mai! Den består av sprø marengs og myk krem, og ofte er den overdådig toppet med friske bær. La deg inspirere til variasjon av disse oppskriftene.

Etterhvert som denne kaken har blitt mer populær har vi prøvd oss frem på ulike oppskrifter. Vi har testet med krem, sjokolade og vaniljekrem og toppet med det beste vi vet! Her er våre 10 beste oppskrifter på pavlova.

Slik lager du festkaken pavlova på 1-2-3

Slik lager du festkaken pavlova på 1-2-3

Pavlova er er festkake nr 1 til 17 .mai, men er også populær til andre anledninger som konfirmasjon og dåp. En god pavlova skal ha en marengsbunn som er sprø utenpå, og myk og seig inni. Vi viser deg hvordan du får perfekt resultat.

1. Klassisk pavlova i langpanne

Perfekt til større selskaper eller om du bare skal servere en kake. Topp den søte marengsbunnen med vaniljekrem og friske bær. Se hele oppskriften i video.

Pynt med friske bær:

Bruk sesongens frukt og bær når du skal lage pavlova, slik kan den tradisjonelle kaken få spennende, nye smaker gjennom året.

2. Klassisk rund pavlova

Den vakreste pavlovaen av alle, med tykk marengs, myk krem og overdådig pyntet med friske bær.

For vakker, rosa krem kan du mose noen bringebær og blande med pisket kremfløte.
Bruk ferdigbunn fra Røros av høy kvalitet, og bruk heller tid på vakker pynt. Bruk ferdigbunn fra Røros av høy kvalitet, og bruk heller tid på vakker pynt.
Emblem
Røros marengsbunner er laget kun av rene råvarer, og er av høy kvalitet? De lager sin marengs av sukker, eggehvite fra egne høner, vaniljepasta og sitron. Eggeplommene bruker de til majones.

Gjør det enkelt med ferdig pavlovabunn

3. Pavlova i porsjonsstørrelse

Du kan også lage pavlova i porsjonsstørrelse. Perfekt når du vil ha hele for deg selv, eller kanskje vil toppe med ulike ting til de ulike gjestene.

Porsjonspavlova er også fint å lage når man blir få til bords, slik blir det ikke alt for mye kake til overs.

4. Sjokoladepavlova med bringebær

Glad i sjokolade? Da er denne pavlovaen perfekt for deg! Med fristende sjokoladekrem og toppet med friske bringebær, mandler og pistasjnøtter blir dette garantert en ny favoritt.

Se alle oppskrifter på pavlova

5. Pavlova med lemon curd

Synes du den tradisjonelle pavlovaen er litt i søteste laget? Prøv denne oppskriften på deilig pavlova med sitronkrem, krem og ristede nøtter. En vakker, søt og syrlig variant av den populære kaken.

6. Pavlova med tropiske smaker

Har du lyst til å servere en pavlova som smaker av sommer, sol og tropene? Prøv denne lekre pavlovaen med kokoskrem, pasjonsfrukt og mango! 

7. Sjokoladepavlova med vaniljekrem

I denne oppskriften har marengsen fått selskap av sjokolade og blir toppet med en fløyelsmyk vaniljekrem og sjokoladesaus. 

Topp pavlovaen med sjokoladebiter eller friske jordbær - smaken blir rett og slett himmelsk!

8. Lag en lekker pavlovarull

Det er ikke bare rullekake du kan servere på kakebordet. Hvorfor ikke prøve en pavlovarull? Det er enklere enn du tror, og kommer garantert til å få mye oppmerksomhet på kakebordet

9. Pavlova med iskrem

Visste du at du kan servere pavlova med iskrem? Perfekt til varme vår- og sommerdager, eller når du har lyst på en ny vri på den klassiske pavlovaen. 

 

Kaker og desserter du kan servere på 17. mai

Kaker og desserter du kan servere på 17. mai

Vakre kaker og søte desserter hører med til 17. maifesten. Vi gir deg de klassiske oppskriftene, samt tips til helt enkle desserter som du kan rekke mellom tog og gjester.

10. Rask pavlova med ferdig bunn

Har du dårlig tid, eller sliter med å få marengsbunnen perfekt? Ikke noe problem - lag en perfekt og rask pavlova med ferdig bunn og vaniljekrem! Det eneste du trenger å gjøre er å piske krem og pynte kaken.