Slik lager du festkaken pavlova på 1-2-3

Slik lager du festkaken pavlova på 1-2-3

Pavlova skal ha en marengsbunn som er sprø utenpå, og myk og seig inni - men det er ikke alltid like enkelt! Her er 3 enkle tips for å lykkes med pavlovaen.

Det er mange som sliter med å få dreisen på pavlovaen. Enten blir marengsbunnen altfor sprø, eller så blir den seig og rå. 

I utgangspunktet er det bare to ingredienser som skal blandes sammen for å tørke i ovnen, men allikevel kan det gå så galt.

De 10 beste oppskriftene på pavlova

De 10 beste oppskriftene på pavlova

Festkaken pavlova er en stor favoritt til 17. mai! Den består av sprø marengs og myk krem, og ofte er den overdådig toppet med friske bær. Her er 10 klassiske og nye pavlova-varianter.

3 tips for rask, enkel og vellykket pavlova

For å spare tid og unngå mislykkede forsøk til årets 17. mai, har vi kommet opp med 3 tips til en rask og enkel festkake:

Pavlova skal ha en luftig, lett og sprø marengs som smelter i munnen. Pavlova skal ha en luftig, lett og sprø marengs som smelter i munnen.

1. Kjøp ferdig marengsbunn

Den aller enkleste varianten av pavlova får du ved å kjøpe ferdig marengsbunn. Hos MENY finner du flere typer ferdig marengsbunn, både i vanlig størrelse og i porsjonsstørrelse. 

Ferdig marengsbunn er også perfekt å ha i bakhånd om du vil prøve deg på hjemmelaget pavlova, men ikke alltid har hatt like flaks med bunnen.

2. Kjøp ferdigmiks

Med ferdigmiksen TORO Marengs Pavlova blir det nesten som hjemmelaget - og veldig mye lettere å lykkes med marengsbunnen. Marengsen blir sprø utenpå og seig inni, akkurat slik den skal være.

Det eneste du trenger å gjøre er å følge anvisningen på pakken. Superenkelt og supergodt!

Selv om du bruker ferdig bunn, kan du likevel lage en fantastisk pavlova som imponerer gjestene Selv om du bruker ferdig bunn, kan du likevel lage en fantastisk pavlova som imponerer gjestene

3. Kjøp ren eggehvite

Dersom du er fast bestemt på å lage marengsen fra bunn, har du kanskje erfart hvor vanskelig det er å ikke miste litt av eggeplommen i eggehviten når du skiller eggene?

Kommer det noe som helst av plommen med i eggehvitten, vil ikke marengsen bli stivpisket som den skal. Et tips for deg som sliter med å skille eggene er å kjøpe ren eggehvite.

Små desserter til 17. mai

Små desserter til 17. mai

Her er enkle 17. mai desserter du lager porsjonsvis og som enkelt skaleres basert på hvor mange dere blir. Bruk bær, krem, frukt og marengs for å pynte på nasjonaldagen!

Prøv deg på hjemmelaget pavlova

Har du lyst til å prøve deg på en helt hjemmelaget pavlova? Prøv en av våre oppskrifter på den populære festkaken:

Du kan gjerne lage marengsbunnen noen dager i forveien, bare oppbevar den tørt innpakket i litt bakepapir. Ha på kremblandingen og pynt med bær samme dag som den skal serveres.

Topp pavlovaen med noe godt:

Pavlova med en vri

Pavlovaen trenger ikke alltid være rund eller i langpanne. Ha marengsen i en sprøytepose og form en rund krans, eller annet mønster. Bruk gjerne ferdig pavlova mix, så kan du heller bruke tiden på pynt og moro! Her har vi toppet kaken med pisket krem og vaniljekrem blandet sammen, og friske bær.

Ha marengsen i en sprøytepose og lag en vakker krans! Pynt med pisket krem og bær. Ha marengsen i en sprøytepose og lag en vakker krans! Pynt med pisket krem og bær.