Slik lager du festkaken pavlova på 1-2-3

Slik lager du festkaken pavlova på 1-2-3

Pavlova er er festkake nr 1 til 17 .mai, men er også populær til andre anledninger som konfirmasjon og dåp. En god pavlova skal ha en marengsbunn som er sprø utenpå, og myk og seig inni. Vi viser deg hvordan du får perfekt resultat.
De 10 beste oppskriftene på pavlova

De 10 beste oppskriftene på pavlova

Festkaken pavlova er en stor favoritt til 17. mai! Den består av sprø marengs og myk krem, og ofte er den overdådig toppet med friske bær. La deg inspirere til variasjon av disse oppskriftene.

3 tips på veien til en vellykket Pavlova

Vi gir deg våre beste tips, slik at du kan briljere når du skal ha fest!

1. Kjøp ferdig marengsbunn

Dersom du har lite tid, eller bare vil slippe å lage marengs fra bunnen, så har vi i MENY flere ferdige bunner å velge blant. Både Bakehuset og Røros meieriene tilbyr ferdig marengsbunn med lang holdbarhet, og du får dem både i stor og liten størrelse.

Pavlova skal ha en luftig, lett og sprø marengs som smelter i munnen. Pavlova skal ha en luftig, lett og sprø marengs som smelter i munnen.
Emblem
Røros marengsbunner lages kun av naturlige råvarer. Disse bunnene av høy kvalitet består av eggehviter, sukker, vaniljepasta og sitron.

2. Ferdig miks, eller ferdig kake

Du kan også kjøpe ferdig pavlovakrem, vaniljekrem, kakemikser eller helt ferdig pavlovarull om du ønsker. På denne måten kan du servere nydelige kaker selv med liten innsats.

Med Pavlova-ferdigmiks blir det nesten som hjemmelaget - og veldig mye lettere å lykkes med marengsbunnen. Marengsen blir sprø utenpå og seig inni, akkurat slik den skal være. Det eneste du trenger å gjøre er å følge anvisningen på pakken. Enkelt og veldig godt!

 

Selv om du bruker ferdig bunn, kan du likevel lage en fantastisk pavlova som imponerer gjestene Selv om du bruker ferdig bunn, kan du likevel lage en fantastisk pavlova som imponerer gjestene

3. Kjøp ren eggehvite

Dersom du er fast bestemt på å lage marengsen fra bunn, har du kanskje erfart hvor vanskelig det er å ikke miste litt av eggeplommen i eggehviten når du skiller eggene?

Kommer det noe som helst av plommen med i eggehvitten, vil ikke marengsen bli stivpisket som den skal. Et tips for deg som sliter med å skille eggene er å kjøpe ren eggehvite.

Enkle kaker og desserter du kan servere på 17. mai

Enkle kaker og desserter du kan servere på 17. mai

Dessert og kake er en viktig del av 17. mai-feiringen. Lag lekre desserter i glass eller klassiske festkaker til kakebordet. Her er oppskriftene som passer godt å servere på selveste nasjonaldagen.

4. Oppskrift med steg for steg i video

For deg som ønsker å lage Pavlova fra bunnen har vi laget steg for steg video av hele prosessen, i tillegg til egne videoer av pisket krem og vaniljekrem. Så vi følger deg hele veien til servering! 

Ønsker du pavlova med en vri, har vi også disse oppskriftene du kan prøve: 

Du kan gjerne lage marengsbunnen noen dager i forveien, bare oppbevar den tørt innpakket i litt bakepapir. Ha på kremblandingen og pynt med bær samme dag som den skal serveres.

Topp pavlovaen med noe godt:

Pavlova med en vri

Pavlovaen trenger ikke alltid være rund eller i langpanne. Ha marengsen i en sprøytepose og form en rund krans, eller annet mønster.

Ha marengsen i en sprøytepose og lag en vakker krans! Pynt med pisket krem og bær. Ha marengsen i en sprøytepose og lag en vakker krans! Pynt med pisket krem og bær.
Emblem
Har du eggeplommer til overs etter bakingen? Bruk de opp i en deilig omelett eller bland de inn i vaffel- eller pannekakerøra!