Babyshower 🍼

Babyshower er en fest som skal feire den gravide og den kommende babyen. Det kan være at mor inviterer selv, eller kanskje skal venner og familie arrangerer det i all hemmelighet? Babyshower holdes som regel når mor er mellom 6-8 måneder på vei, men et godt tips er å se an formen til mor. 

Her finner du tips til kaker, mat, gaver og leker til babyshower.

Gaver til den gravide og babyen

En babyshower i seg selv kan være gaven til den gravide. Har man lyst til å gi noe mer, kommer det noen tips her.

Til baby kan du kjøpe gulpekluter/vaskekluter, kremer, smokk og smokkesnor, bitering eller flaske: 

Gave til den gravide kan være velværeprodukter, ammeinnlegg eller noe godt å spise. Gaven trenger ikke å være dyr. Faktisk trenger den ikke å koste mye i det hele tatt. Hva med hjemmebakte knekkebrød, gavekort på barnevakt eller hjemmelagde gaver som strikket teppe, strikket lue eller en heklet smokkesnor? 

Er dere mange kan dere spleise på større gaver som vippestol, bæresele, babydagbok eller babygym. 

Tips til mat i babyshower 

Noe å bite i er hyggelig i babyshower. Basert på når på dagen man skal ha selskapet, serverer man gjerne en enkel lunsj, middag eller kaker, eller både litt mat, frukt og kaker. 

Man vet best selv hva den gravide vil like, men ofte er det godt nok å servere noe lett slik som ost, kjeks og litt frukt. Taco er også populær mat som er enkelt å lage til mange. Eller enda enklere – bestill pizza eller server pølser i brød! Det finnes ingen begrensninger.

Hvis den gravide er glad i tapas, kan man arrangere det slik at gjestene tar med seg en rett hver. Det kan være fingermat som for eksempel: 

Kaker til babyshower 🎂

Er den gravide glad i kaker? Bak gjerne favorittkaken hennes, og lag noen ekle cupcakes. Vet dere kjønnet på babyen? Pynter gjerne kaker og bakst i rosa eller blått til ære for den lille som skal komme. Det kan hende at noen av gjestene også vil bidra med en kake.

Bak selv eller kjøp flotte kaker hos MENY:

Lite tid? Bestill ferdige kaker fra MENY:

Pynt og dekor til babyshower 🎈

Det er ikke som så mye som skal til for å skape fest! Dersom dere vet kjønnet på babyen er det morsomt å pynte i typiske «jente- og guttefarger». Velg rosa eller blå ballonger, servietter, muffinsformer og kanskje gjestene tar på seg noe i en av fargene?

Hos MENY finner du et stort utvalg ballonger, muffinsformer, servietter, kakelys og mer. 

Pynt trenger verken være dyrt eller vanskelig. Selvplukkede blomster og rosa eller blå stearinlys kan være vel så koselig.