Hemmeligheten bak en god wok er sausen

Hemmeligheten bak en god wok er sausen

Glad i wok? Bli bedre kjent med MENYs knallgode woksauser; hoisin, szechuan, vietnamesisk og koreansk. Disse er utviklet av MENY-Lauget, og vi tør påstå at de er blant de beste på markedet.

Wok er både raskt, sunt - og perfekt hverdagsmat som er klar på 20 minutter. Kjøtt, kylling, fisk eller en annen proteinkilde, i kombinasjon med grønnsaker og nudler. Enklere blir det ikke.

Det som kjennetegner en god woksaus er en tydelig smaksidentitet, forteller MENY-Lauget, MENYs egne mateksperter.

- Det som ofte setter en stopper for den gode woksausen laget fra grunnen av er rett og slett at man trenger en del ingredienser for å gi sausen den ultimate smaken. For å gjøre det lettere for deg har tilbyr MENY 4 knallgode woksauser med tydelig smaksidentitet.

Emblem
Dette er smaksrike woksauser! Mengden saus er tilpasset en wokrett for to. Wokretten skal ikke «flyte» i saus, sausen skal bare «glaze» alle ingrediensene i woken så den blir saftig og smakfull.

Slik bruker du woksausene

Woksausene kommer ferdig i en praktisk pose, som du enkelt heller over woken 1-2 minutter før den er ferdig. Husk at woksausen kun skal "glaze" woken, retten skal ikke flyte i saus.

De gode woksausene kan også brukes som dressing i en lun salat med grillede grønnsaker, eller som glaze på laksefilet eller biff.

Hoisin

Woksausen hoisin er en tyktflytende mørk saus som er rik på gode smaker og søt, og som passer godt til kjøttretter, and, fisk, skalldyr eller grønnsaker. Den kan også brukes som dipp eller som en ”glaze”, for eksempel når du ovnssteker kylling eller laks.

Szechuan

Woksausen szechuan er en saus med sweet chili og sesam, og gir wokretten en sikkelig piff. Med chili og sesam er dette en saus som passer spesielt godt til kyllingretter, men den er også perfekt til biff eller fisk!

Vietnamesisk

Vietnamesisk woksaus er en kraftig og medium sterk saus med godt sting og god ettersmak. Sausen passer perfekt til wok- og risretter.

Koreansk

Woksaus med koreanske smaker av miso og plomme. En kraftig saus med godt sting og god ettersmak. 

Slik lykkes du med wok

Slik lykkes du med wok

Wok er en god måte å lage raske middager med mye grønnsaker og spennende smaker. Må man ha wokpanne, hvordan woke frosne grønnsaker og er wok sunt? Her er alt du trenger å vite før du lager wok.