Slik åpner og bruker du kokosnøtter

Slik åpner og bruker du kokosnøtter

Kokosnøttens harde skall kan by på en utfordring, men med riktig teknikk går det mye lettere. Slik deler du den fantastiske kokosnøtten!

Duften av kokos får folk til å lukke øynene og la tankene vandre til milelange sandstrender og vaiende palmer. Få ting minner oss sånn om tropiske ferieparadis som kokosnøtter!

På innsiden av skallet er det deilig kokosnøttkjøtt som kan brukes i en rekke matretter og drinker.

Slik gjør du:

  1. Stikk hull på kokosnøtten
    Øverst på kokosnøtten er det tre øyne eller prikker om du vil, der er det litt mykere. For å lage hull, kan du bruke en nyvasket skrutrekker å skru eller trykke forsiktig inn ett eller flere av dem.

  2. Tøm kokosnøtten for kokosvann
    Før du knekker nøtten, må det friske kokosvannet ut. Etter å ha stukket hull i kokosnøtten, tømmer du ut vannet.

  3. Finn midten på kokosnøtten, og bank løs!
    Når kokosvannet er ute, finner du midten på kokosnøtten og "slår" på den med baksiden av en solid kjøkkenkniv. Det er altså den rette siden av kniven man bruker her, ikke den skarpe. Etter en rekke bestemte slag, vil kokosnøtten dele seg.

Dersom du ikke får til dette, kan du finne frem en liten sag eller hammer og sette i gang. Men fremgangsmåten over er definitivt minst smertefull.

Inni kokosnøtten skjuler det seg fantastisk kokoskjøtt! Inni kokosnøtten skjuler det seg fantastisk kokoskjøtt!
Emblem
Du kan også velge og ikke tømme den for vann først, men da bør du stå over en kjøkkenvask eller en tallerken, slik at det renner ut under prosessen.

Dette kan du lage med kokosnøtt:

Kokosnøtt inneholder både kokosmelk og kokosmasse som kan spises. Kokosmelken kan brukes til matlaging eller drikkes. 

Kokosmassen kan rives og brukes til baking eller annen matlaging. Du kan enkelt blande kokosmasse i og som topping på en rekke kaker, yoghurt- og frokostblandinger, karriretter, og fruktsalater for ekstra smak. 

Kokosmassen kan også spises naturell. Den har en søt smak!

Bruk kokosmassen på kokosbollekake:

Emblem
Visste du at det tar hele tre til fem år før kokosnøtten er ferdig utvokst?